TTB Başkanı Amed’de: Az kaldı,16 gün sonra değiştireceğiz

Diyarbakır Adliyesine gelen TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, “Az kaldı 16 gün sonra bunların tamamı değişecek, değiştireceğiz. İrade bizim. Seçim irademizi ve denetlemeyi etkin kullanmalıyız” dedi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Amed merkezli siyasi soykırım operasyonlarında gözaltına alınan ve tutuklananların yakınlarına dayanışma ziyaretinde bulundu. İfadelerin sürdüğü Diyarbakır Adliyesi önüne gelen Fincancı’ya TTB Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut ve Amed Tabipler Odası Başkanı Elif Turan eşlik etti.

Ailelerle sohbet eden Fincancı, adliye önünde açıklama yaptı. Fincancı, yapılan operasyonun iktidar tarafından bir seçim manevrası olarak okumak gerektiğini söyledi. İktidarın tüm seçim süreçlerinde daha saldırgan olduğunu hatırlatan Fincancı, “Özellikle 2015 seçimlerinden sonra pek çok insan yitirildi. Bu seçimle sonlarının geldiğini tüm Türkiye düşünüyor artık.  Artık kaçacak yerleri yok” şeklinde konuştu.

‘İRADE BİZİM’

Etkin bir soruşturma yürütülmeden itirafçıların ifadeleriyle dosyaların oluşturulduğunu belirten Fincancı, “Bu dosyaların içinin boş olduğunu biliyoruz. Dosyanın boş olduğu ve içini dolduramadıkları için gizlilik kararı veriliyor. AKP, bu ülkenin yargısına bir bomba etkisi bıraktı ve sulh ceza mahkemeleri tetikçilik yapıyor. Tutuklanması gerekenleri sulh ceza mahkemesi üzerinden tutuklayıp bir süre faaliyet yürütmelerini engellemeye çalışıyorlar. Yıllardır bu iş böyle yürüyor ancak yıllardır mücadele de bitmiyor. Onları tutuklasa da onlar içerde. Dışarda kalanlar da dışarda mücadele ediyorlar. Az kaldı 16 gün sonra bunların tamamı değişecek, değiştireceğiz. İrade bizim. Seçim irademizi ve denetlemeyi etkin kullanmalıyız” ifadelerini kullandı. 

Açıklamanın ardından Fincancı, adliye önünde bir süre Amed Baro Başkanı Nahit Eren’le sohbet etti.