Türk: 31 Mart'ta ders verelim!

HDP'nin Dargeçit'teki seçim bürosu açılışında konuşan Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Ahmet Türk, "31 Mart'ta ders verelim" dedi.

 

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) 31 Mart yerel seçimleri kapsamında faaliyetlerini sürdürüyor.

MARDİN

HDP Mardin İl Örgütü, 31 Mart yerel seçimleri kapsamında Dargeçit ilçesinde büro açılışı gerçekleştirdi. HDP Dargeçit belediye eşbaşkan adayları Ahmet İnci ve Mevlüde Çelebi'nin yanı sıra, Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Ahmet Türk, HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik ve çok sayıda parti yöneticisi katıldı. 

Etkinlikte konuşan HDP'nin eşbaşkan adayı Çelebi, kent sakinlerinin mücadelelerine sahip çıkacaklarını belirterek, "Zafer bizimdir, Dargeçit bizimdir” dedi. Ardından konuşan HDP eşbaşkan adayı İnci ise 31 Mart’ta kayyumlara cevap vereceklerini vurgulayarak, "Barış, demokrasi mücadelesini sürdürecek, belediyemizi gasp edenlerin elinden geri alacağız” diye konuştu.  

Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Ahmet Türk ise "Biliyoruz ki; bütün bunlar geçicidir. Bir gün bu topraklara barış, demokrasi, özgürlük gelecek. Burada yaşayan bütün halklar kardeşçe yaşayacak. Birbirini anlayacak, birbirinin diline kültürüne saygı gösterecektir. Ama bizim mücadelemiz bu inkarcı politikalara, bu halka zulmeden politikacılara karşı irademizi ortaya koymaktır. Kayyum atadılar. Yarın da kayyum atayabilirler ama halkın iradesini teslim alamayacaklardır. Halk iradesine ipotek koyanlara derslerini vermemiz lazım" diye konuştu.

SIRTKÖY

HDP, Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Sırtköy beldesinde de belediye eşbaşkan adayları Asya Arslan ve Mehmet Ballıcak için aday tanıtım programı düzenledi. Aralarında HDP Milletvekili Nuran İmir ile diğer ilçelerden eşbaşkan adayı gösterilen kişilerin de bulunduğu çok sayıda partili İdil ve Cizre ilçesi arasında bulunan bir noktada bir araya geldi. Buradan çok sayıda araçtan oluşan konvoyla beldeye hareket eden partililer, belde de tur düzenledi. Ellerine HDP bayraklarıyla zafer işaretleri yapan çocuklar renkli görüntülere neden oldu.  

DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in başlattığı süresiz dönüşümsüz açlık grevini hatırlatan İmir,"Cezaevlerinde 300’den fazla tutuklu arkadaşımız bedenini ölüme yatırmış durumda. Arkadaşlarımızın talepleri talebimizdir. Bugün toprağımız, kültürümüz, dilimiz hepsi baskı altındadır. Bu direnişin sesi olmalıyız. Toplumun içinde bulunduğu kaostan çıkması, Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kalkmasıyla mümkündür” diye konuştu. 

SİLOPİ

Şırnak genelinde de çalışmalarına hız veren HDP'liler, Silopi'de de esnaf ziyareti düzenledi. İlçedeki programa, belediye eşbaşkan adayları Süleyman Şavluk ve Adalet Fidan'ın yanı sıra çok sayıda partili katıldı. Yeşiltepe Mahallesi'nde bulunan 2'inci Cadde'de gerçekleşen ziyaret sırasında HDP'liler esnafın yoğun ilgisiyle karşılandı.