Türk askerinin Kozluk'taki operasyonu sürüyor

Türk ordusunun Kozluk ilçesi kırsalındaki operasyonu sürüyor. Korucu ve özel birlikler de operasyona katıldı.  

Batman'ın Kozluk ilçesinin Gazê Topê mevkiinde 31 Ağustos günü Türk askerleri ile HPG’liler arasında meydana gelen ve 2 asker ile 1 HPG’linin yaşamını yitirdiği çatışma sonrası Türk ordusu bölgede geniş çaplı operasyon başlatmıştı. Bölgeye yakın Zengoviyê, Hafikê, Seyîthafê, yine dağlık bölgedeki Timok ve Mûşrîta köyleri ile Reşêdara, Gûndê Nû mezrası, Dêrşewan ve Ceznê köylerinde operasyon başlatılmıştı. 

Batman ve Bitlis’ten getirilen askeri birlikler tarafından başlatılan operasyona, bölgedeki korucular ile özel birlikler de katıldı. Operasyonun yapıldığı alanlarda bulunan ormanlık alanlar ateşe verilmiş, bazı köylere de baskınlar yapılmıştı. 

KORUCU VE ÖZEL BİRLİKLER SİVİL ARAÇ DA KULLANIYOR

Operasyon ve başta Zengoviyê köyü olmak üzere civar köyler ile kırsal alandaki abluka sürüyor. Yine Reşêdara köyü ve Gûndê Nû mezrası civarında da askeri araçlar sürekli devriye atıyor. Bölgede sık sık helikopterlerle arama tarama faaliyeti yürütülürken, adı geçen alanlarda ayrıca pusulama faaliyetleri düzenleniyor. Operasyonda yer alan korucu ve özel birliklerin daha çok sivil araçlar kullandığı öğrenildi.