Türk devleti Dersim'e bağlı 30 bölgeyi 'yasakladı'

Tunceli Valiliği, Dersim'e bağlı 30 alanın "geçici özel güvenlik bölgesi" ilan edildiğini duyurdu. 'Yasak' uygulamasının 1 Eylül'e kadar süreceği belirtildi.

Türk devleti, Kürdistan coğrafyasına dönük işgalci ve soykırımcı saldırılarına da 'yasaklarına' da devam ediyor.

Tunceli Valiliği, Dersim ve ilçelerine bağlı 30 alanın 1 Eylül tarihine kadar "geçici özel güvenlik bölgesi" ilan edildiğini duyurdu. Valiliğin sitesinde yer alan açıklamada, şöyle denildi: "2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nun 32/A maddesi gereğince 16 Ekim 2017 tarihli ve 2017/11003 Sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile 1 Kasım 2017 ile 1 Eylül 2018 tarihleri arasında 30 bölgede 'geçici özel güvenlik bölgesi' kararı alınmıştır."

'YASAK' BÖLGELER

"Geçici özel güvenlik bölgesi" ilan edilen yerler şöyle sıralandı:

"Dersim merkeze bağlı Vezgürtepe, Karameşetepe, Tapantepe, Kutu, Kurutlu Deresi, Bali Deresi; Hozat'a bağlı Kinzir Ormanları, Çığırlıyaylası; Pülümür'e bağlı Sarıgülyaylası, Yoncalıkyaylası; Ovacık'a bağlı Ganekastik, Karadere, Yelyaylası, Çeşmeyaylası, Kurtyaylası, Bastıryaylası, Kurugölyaylası, Karagölyaylası, Dalavyaylası, Aligeçidi Sırtı, Yarpuzlu Mahallesi, Dülbektaşı, Eğerci Mahallesi, Golanyaylası , Kınıkan Tepe, Kıran Deresi, Mercan Dağları, Eroğlu Mahallesi; Nazımiye'ye bağlı Dokuzkaya ,Tavuklu-Doğantaş."