Son Dakika: Stêrk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

'Türk devleti irademizi kıramayacak'

Türk devletinin Girê Spî civarındaki saldırdığı köylerin sakinleri, "Bu sefer öncekilere benzemeyecektir ve yapılan her saldırı karşısında misli ile onlara cevap vereceğiz" uyarısında bulundu.

Türk devleti Girê Spî'ye 8 kilometre uzaktaki Yariqoyê ve Süsikê köylerine saldırdı. Bu köyler tank ve top atışları ile bombalandı. İki köyün arazi yapısı Türk devlet güçlerinin denetiminde olduğu için hedef seçilmekte ve saldırıda üç ev ile bir okul hedef alındı. Köyün bütün sakinleri Kürt ve köylerinin etrafı sarılı olduğu için de köylerinden çıkamıyor veya köylerine dönemiyorlar.

Bu köylerde yaşayan halk aynı zamanda DAİŞ çetelerinin saldırılarından gene büyük zararlar gördü. Bu sefer de Türk ordusu tarafından ablukaya alınmış olan köy sakinleri, bu sefer köylerini terk etmeyeceklerini ve sonuna kadar savaşacaklarını dile getirdiler.

'ÖNCEKİLERE BENZEMEYECEK!'

Yabisê köyünde yaşayan Omer Yasin, şunları belirtti: "Bizler artık topraklarımızı terk etmeyeceğiz. Türk devleti tank ve topları ile saldırıyorlar ve biz hiçbir zaman kendi topraklarımızı terk etmeyeceğiz. Biz DAİŞ çetelerinin yaptıklarını unutmadık. Türk devleti de bunu iyi bilmelidir ki, bu sefer öncekilere benzemeyecektir ve yapılan her saldırı karşısında misli ile onlara cevap vereceğiz. Türk devleti irademizi kıramayacak.”

Türk devletinin sınır köylerine saldırıları devam ediyor.