Türk devletinin Şengal ve Rojava’ya saldırısı kınandı

Cizîrê Kantonu Eşbaşkanlığı, Türk devletinin Rojava’nın Qereçox bölgesi ve Şengal’e yönelik saldırılarını kınadı.

Cizîrê Kantonu Eşbaşkanlığı yaptığı yazılı açıklamasında şöyle deniliyor:

“Erdoğan AKP Hükümeti Rojava devrimini ve Rojava ve Kuzey Suriye’nin demokratik kazanımlarını darbelemek için bir daha Rojava ve Kuzey Suriye bölgesine saldırmıştır. İşgalci Türk devleti, tüm dünyanın gözü önünde uluslararası hukuku ihlal etmiş ve komşu sınırlarını geçmiştir. Tüm dünya demokratik güçlerine ve tüm demokrasi mücadelesi yürüten halklara Türk devletinin Cerablus’tan başlayan işgalini, Efrin köylerini bombalamasını ve Şengal’den Efrin’e kadar halkımıza yönelik saldırılarını kınama çağrısı yapıyoruz.

Cizre Kantonu Eşbaşkanlığı olarak, Türk devletinin bölge halkına ve Cizre Kantonu Özerklik Yönetimi bölgesine yönelik saldırısını kınıyoruz.

Ayrıca, Cizre Kantonu ve Kuzey Suriye’deki halkımıza kahraman güçlerimize destek verme ve halkımızın onuruna yönelik saldırıları boşa çıkarmaları çağrısı yapıyoruz.”

KONGREYA STAR AÇIKLAMASI

Rojava Kadın Hareketi çatı örgütü Kongreya Star Koordinasyonu da saldırılara ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Türkiye devleti savaş uçakları dün gece saat 02.00’de Derik kent merkezi yakınlarındaki Qereçox Dağı’ndaki YPG Komutanlık Merkezi’ne ve Şengal bölgesine yönelik geniş bir saldırı gerçekleştirmiştir.

Faşist Erdoğan ve AKP hükümeti bu saldırıyla, kadın öncülüğünde örgütlenen direnişçi ve mücadeleci halkın karşısındaki korkusunu göstermiştir. Ayrıca işgalci devlet, bir daha çetelere ya da ortağı DAIŞ’e nefes alacak kapılar açmaya çalışmaktadır.

İşgalci Türk devleti tüm dünyanın gözleri önünde uluslararası hukuku ihlal etmiş ve Rojava sınırını geçmiştir. Tüm demokratik güçlere ve demokrasi için mücadele eden tüm kadınlara ve tüm halklara Türk devletinin Cerablus bölgesine müdahalesi ile başlayan, Efrin köylerini bombalaması ve Şengal’den Efrin’e kadar halkımıza karşı yürüttüğü saldırganlığı durdurması çağrısı yapıyoruz.

Kongreya Star olarak Türk devletinin bölge halklarına yönelik saldırısını şiddetle kınıyoruz.

Ayrıca Kuzey Suriye bölgesindeki tüm kadınlara ve halklara özerk alanlarına sahip çıkmaları ve saldırganlığı kınamaları çağrısı yapıyoruz.”