'Türk devletinin hedefi sadece gerilla değil, tüm Kürtlerdir'

Gever sınırında Tahir, Macit ve Ramazan Muhammed isimli 3 kardeşin katledilmesine tepki gösteren köylüler, Türk devletinin hedefinin sadece gerilla değil tüm Kürtler olduğunu vurguladı.

Türk savaş uçakları, geçtiğimiz günlerde Gever sınırında, Nerwe Sito köyü yakınlarında Tahir, Macit ve Ramazan Muhammed isimli 3 kardeşi katletti. Köylülerin akrabaları, cenazeleri almak için bölgeye gitmiş ancak, Türk Ordusu’nun havan ve obüs atışlarına maruz kalmıştı. Sadece bir kişinin cenazesine ulaşan köylüler, 15 Nisan günü diğer cenazeleri bulmak için de akrabalarının vuruldukları bölgeye gitti. Şeladizê halkı bu üç yurttaşı karşılamak için, Balında Vadisi’ne geldi. Cenazeleri almak için 3 ambulans gelmesine rağmen sadece 3 kardeşin cenazesinin tek bir ambulansa konulmasına izin verildi.

BURALAR BİZİM TOPRAKLARIMIZ

Katledilen kardeşlerin cenazesini karşılamaya gelen köylüler yaşanan katliamı ajansımıza değerlendirdi. Türk devletinin saldırılarına artık bir son vermesi gerektiğini söyleyen yurttaşlar, "Biz buralara geçimimiz için gitmek zorundayız, zaten buralar bizim topraklarımızdır. Buraya gelip giderken kimseden izin almamız gerekmiyor "diye konuştu. Türk devletinin köylerde gerilla var gerekçesiyle saldırmasına tepki gösteren yurttaşlar, "Biz buralarda gerilla görmüyoruz, gerillalar bu tarafta köylerde değil sınırın öbür tarafında her gün eylemler yapıyor" ifadelerini kullandı.

GÜNEY KÜRDİSTAN HÜKÜMETİ KATLİAMA SESSİZ KALMAMALI

Rizgar isimli yurttaş, Türk devletinin hedefinin sadece gerilla değil tüm Kürtler olduğunu belirterek, geçen yıl da devlet tarafından Avaşin Basya üçgeninde ve Balında Vadisinde katliam gerçekleştirdiğini hatırlattı. Yaşlı bir diğer köylü ise görüşlerini şu şekilde dile getirdi: "Bu ne ilk ne de son olacak onlar için gerilla, PKK ya da Kürt fark etmiyor. Buralar bizim arazilerimiz bizim hiç kimseyle bir sorunumuz yok. Aslında sizin bu sorularınıza yanıt vermesi gereken biz değil Hükümettir, bizim elimizden bir şey gelmez, asıl bu işin sorumlusu hükümettir." Güney Kürdistan Hükümeti başta olmak üzere herkesin bu katliama tepki göstermesi gerektiğini vurgulayan yurttaşlar, ayrıca Birleşmiş Milletler’in Türk devletinin bu katliamları karşısında yaptırım uygulaması gerektiğini dile getirdi.