Türk devletinin işgal saldırıları protesto edildi

İşgalci Türk devletinin Kobanê ve Girê Spî'ye yönelik saldırıları Cizre Bölgesi’ndeki farklı kentlerde alanlara çıkan binlerce genç tarafından protesto edildi.

Cizre Bölgesi’nde işgalci Türk devletinin Kobanê ve Girê Spî’ye yönelik işgal saldırıları protesto edildi. Hesekê, Zergan, Dêrik, Qamişlo ve Amûdê’de binlerce genç alanlara çıktı. Gerçekleştirilen protesto yürüyüşlerinde işgale tepki gösteren gençler, işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı sonuna kadar direneceklerini belirtti.

HESEKÊ

Rojava Gençlik Birliği (YCR) ve Genç Kadın Birliği (YJC) öncülüğünde Sînalko Kavşağı’nda bir araya yüzlerce genç, Türk devletinin saldırılarını protesto etti. Yürüyüşte, YCR ve YJC bayrakları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ile üzerinde "Türkiye’nin işgal saldırılarına karşı başkaldır" yazılı pankart taşıyan gençler, sık sık YPG ve YPJ savaşçılarının direnişine destek sloganları attı. İtfaiye kavşağında son bulan yürüyüşte saygı duruşunun ardından konuşan YJC Yöneticisi Ciwan Delîla, Erdoğan’ın tüm planlarının direnişle boşa çıkarılacağını vurguladı.

Eylem, sloganlar eşliğinde sona erdi.

DÊRIK

Genç Kadın Birliği’nin çağrısı üzerine Dêrik bölgesinden yüzlerce genç işgalci Türk devletinin saldırılarını protesto etmek amacıyla Şehitler Meydanı’nda bir araya geldi. Burada YCR üyesi Ciwan Sara, kitle adına basın açıklamasını okudu. Türk devletinin DAİŞ çetelerinin bölgeden yok edilmesini engellemek için saldırılarda bulunduğunu söyleyen Sara, "Hiçbir gücün toprağımızı işgal etmesine ve kimlik ile kültürümüzü yok etmesine izin vermeyeceğiz" dedi. Kitle, açıklamanın ardından uzun süre işgal karşıtı slogan attı.

ZIRGAN

Hesekê Kantonunun Zirgan ilçesindeki gençler de işgal saldırılarına karşı bir basın açıklaması yaptı. Onlarca gencin katıldığı eylemde açıklama yapan Taha İso Türk devletinin Kobanê ve Girê Spî’ye yönelik işgal saldırılarını kınanarak, saldırıların tüm Kuzey Suriye’ye yapıldığını ifade etti.

Açıklamanın devamında, uluslararası kurum ve kuruluşlara Erdoğan’ın Kuzey Suriye halklarına yönelik saldırılarına karşı sorumluluklarını yerine getirmeleri çağrısı yapıldı.

DİRBÊSİYÊ

Hesekê’nin Dirbêsiyê ilçesinde de bir araya gelen gençler, gerçekleştirdikleri yürüyüş ile işgalci Türk devletinin saldırılarını protesto etti. Gençlik Merkezi önünde yüzlerce gencin katılımıyla başlayan yürüyüş, işgale tepki sloganları ile Şehit Xemgîn Meydanı’na kadar sürdü.

Şehit Xemgîn Meydanı’nda Kürtçe dil öğretmeni Evîn Misto kitle adına yaptığı açıklamada, Türk devletinin işgal saldırılarıyla demokratik projeyi yok etmek istediğini belirterek, Erdoğan’ın planlarının halkın direnişiyle boşa çıkarılacağını söyledi.

Dirbêsiyê Şehit Aileleri Meclisi de aynı amaçla bir basın açıklaması yaptı. Meclis binası önünde yapılan açıklamayı Meclis Eşbaşkanı Salim El-Salim okudu. Açıklamada, demokratik güçlere işgal saldırılarına karşı direniş çağrısı yapıldı.

QAMIŞLO

Genç Kadın Birliği “İşgale karşı başkaldır” sloganıyla Amûde ve Qamişlo ilçesinde yürüyüşler düzenledi.

Yürüyüşlerde Türk devletinin Kobanê ve Girê Spî’ye yönelik işgal saldırıları protesto edildi. Genç Kadın Birliği üyeleri Qamişlo’nun batısında bulunan Osman Sebri Kavşağı’ndan Şehit Rubar Kavşağı’na kadar yürüdü. Amûde ilçesinde de Genç Kadın Birliği üyeleri gençlik merkezi önünden Şehit Cihad Meydanı’na kadar yürüdü.

Yürüyüşte Kürt Halk Önderi Öcalan’ın posterleri ve “Türk devleti işgaline karşı başkaldır” yazılı pankartlar taşındı. YPG, YPJ ve QSD savaşçılarının direnişinin selamlandığı yürüyüşlerin sonunda yapılan açıklamalarda, Türk devletinin Kobanê ve Girê Spî’ye yönelik işgal saldırıları kınanarak, saldırıların DAİŞ çetelerinin Rojava ve Kuzey Suriye’ye yönelik saldırılarının devamı niteliğinde olduğu ifade edildi.

Açıklamalarda, işgale karşı direnişin devam edeceği vurgulandı.