Türk medyasında Efrîn gürültüsü: Hedefi büyüttükçe büyütüyorlar

Kürtleri hedef tahtasına koyarak Efrîn'e sefere çıkan Türk medyası, bir yandan da hedef büyüttükçe büyütüyor, diğer yandan "mezarlıktan geçerken ıslık çalmak misali" bir gürültü koparıyor. Ayrıca dönüp evdeki bulgura bakanlar da yok değil...

Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Efrîn'i işgal girişimi hevesi bugün de Türk medyasının birinci gündemi oldu. Türk medyasından sağdan sola dört bir tarafta savaş tamamları çalarken, diğer yandan korku da satır aralarına gizleniyor. Dünkü MGK'nin ardından Efrîn konusunu bugün de manşetlerine taşıyan Türk gazeteleri, hedefi büyüttükçe büyütüyor.

HÜRRİYET YALAN HABERLE ALGI PEŞİNDE

Geçtiğimiz İstanbul Beşiktaş'ta düzenlenen bir eylemin ardından "Hain Kobanê'den" manşetini atan Türklerin gazetesi Hürriyet, "Afrin'deki terör örgütü gerçeği: 2 bini Türkiye'den" manşetiyle kentteki savaşçıların 2 binin Türkiye'den olduğunu belirterek, işgale meşruiyet zemini hazırlamaya çalıştı.

Haberi yapan Fevzi Kızılkoyun'un imzası "Hain Kobanê'den" haberinin de altında vardı. Ancak o haberde emri veren kişinin HPG'nin Lice sorumlusu Ekrem Karabulut olduğu iddia edilmişti. Ancak Karabulut'un Beşiktaş eyleminden 9 ay önce yaşamını yitirdiğinin ortaya çıkması üzerine, Hürriyet'in okur temsilcisi Faruk Balıkçı bir düzeltme yazısı yazmış, Kızılkoyun'un kendisine kaynağın "bunları aktardığını" söylemişti. Kaynağın MİT olduğuna ise şüphe yoktu!

REİS'İN ARKASINDA SIRALANDILAR

Irkçı Beyaz Türklerin Sözcüsü ise "Afrîn temizlenirse 500 bin Suriyeli döner" manşetiyle Reis'in arkasında sıralanırken, Erdoğan'ın önünde ağlama nöbetleri geçiren Demirören'in Milliyet'i "Hareket gibi emir" manşetiyle MGK'nın sonuç bildirgesini, diğer gazetesi Vatan ise "Güçlü, cesur, hazır" manşetiyle asker övgüsüne girişti.

KORKU VE GAZ!

Erdoğan'ın diğer bir yardakçısı Turgay Ciner'in gazetesi HaberTürk de "Sabrın sonu Afrin" manşetiyle tehditler savururken, havuz gazetelerinden Star "Afrin'de kalleş taktik" manşetiyle kentteki hazırlıkları ve YeniŞafak "3 saatte Afrin" manşetiyle askere cesaret vermeye çalıştı.

DAVUTOĞLU VE PERİNÇEK TAYFALARI

"Stratejik akıl" Ahmet Davutoğlu kırıntılarının kalem salladığı Karar gazetesi "İlk aşama Afrin" manşetiyle, Davutoğlu'nun Emevi Camii'nde namaz kılma hesapları gibi bir hesap yaptı. Hedef büyütenlerden biri de "Kırmızı çizgi güncellendi" manşetiyle Saray'ın kapıkullarından Perinçek'in Aydınlık'ı oldu. Sözde mütedeyinlere hitap eden Diriliş Postası isimli paçavranın "Ya devlet başa, ya kuzgun leşe" manşeti ise Türk İslamo faşizminin geldiği noktayı özetledi.

YENİŞAFAK'IN MECZUBU KARAGÜL

Kürt düşmanlığının "yekvücut" yaptığı Saray köşebaşlarından birçoğunun da gündemi Efrin'di. YeniŞafak'ın meczup genel yayın yönetmeni İbrahim Karagül, "Şimdi sefer zamanı: Afrin, Münbiç ve Fırat’ın doğusu" başlıklı yazısında "İstila hesaplarıyla kurgulanmış saldırı dalgaları, hesapları, sınırların çok ötesinde, coğrafyanın derinliğinde karşılanacaktır. Tehdit bölgeselleşmişse savunma da bölgeselleşecektir. Tehdit küresel ölçekte olursa savunma da küresel ölçekte olmak zorundadır" sözleriyle bitirerek, hedefin daha da büyütülmesi gerektiğini savundu.

FETÖ İTİRAFÇISI GÜLERCE HEDEF BÜTÜTENLERDEN

FETÖ itirafçısı Hüseyin Gülerce de "Afrin, Münbiç, vıdı vıdı edenler" başlıklı yazısında şu sözlerle Kürt düşmanlığını ortaya koydu: "Geçti o zamanlar... Türkiye güney sınırlarını Afrin, Münbiç, Fırat’ın doğusunda Irak’a kadar PKK terör örgütünden temizleyecektir. (...) Türkiye kararlıdır. Barzani’nin bağımsızlık sevdası nasıl yer ile yeksan olmuşsa, PKK’nın vatanımızı parçalama hayali de yerin dibine geçirilecektir. Türkiye kararlıdır. Bölücü terörünün beli kırıldıkça PKK ile arasına mesafe koyamayan/koymayan HDP de siyasi tükenişin içine yuvarlanacaktır."

ERDOĞAN'IN KILAVUZU'NUN RÜYASI!

Erdoğan'ın kılavuzlarıdan İlnur Çevik de "PKK Suriye'de federasyondan bahsediyor" başlıklı yazısında "aç tavuk rüyasında darı ambarı görürmüş" misali şunları yazıyor: "Suriye’de bir federasyon varmış gibi davranan PKK yakında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve Özgür Suriye Ordusu’nun yapacağı ortak Afrin operasyonu ile kendine gelecek. ABD bile “ben bu işe karışmıyorum” demek zorunda kalıyor. Yani PKK’yı yalnız bırakacaklar…Türkiye, PKK’yı Afrin’den söküp attıktan sonra PKK’ya Membiç’i kendi rızası ile terk edecek ya da oradan da söküp atılacak ve ilçe gerçek sahiplerine, yani Suriyeli Araplara iade edilecek. İşte burada da ABD’nin bu işe karışmaması lazım. Ama bu işler burada da bitmeyecek. Fırat’ın doğusunun da PKK’dan temizlenmesi lazım ve bölgenin gerçek sahipleri olan Suriyeli Kürtlere iade edilmesi gerekiyor. Böylelikle işgalci PKK Suriye’den çekip gider. Bakalım bu gerçekleri ABD anlayabilecek mi?"

BARLAS'IN ENDİŞELİ KÖŞESİ!

Köşesinde meseleye aynı "milli hassasiyetle" yaklaşan Mehmet Barlas ise "Afrin krizi 'Kürt realitesi'ni olumsuz mu etkileyecek?" başlıklı yazına "Afrin'deki oluşumun Türkiye'nin bütünlüğünü ve güvenliğini hedef aldığını düşündüğümüz için, bir askeri müdahalenin gerekli olduğunu düşünüyoruz" sözleriyle başladı, Kürt siyasetçi Ahmet Türk'ün "Afrin'e müdahale yüzyıllarca sürecek bir kinin, nefretin öfkenin büyümesine neden olacaktır. Bu hiçbir zaman Türkiye için olumlu ya da kazanımcı bir politika olmaz" sözleriyle bitirdi.