Türk ordusu köylülerin evlerini vuruyor!

Türk ordusu, Başurê Kurdistan’a bağlı Metina alanındaki Bedehê köyündeki sivillerin evlerini hedef aldı. Köylüler, "Bunca zulme rağmen Türk devleti şunu bilsin ki, bizler köyümüzü bırakıp gitmeyeceğiz" mesajını verdi.

Kürdistan’da sivillerin de yaşadığı alanlara saldıran Türk ordusu, birçok köyü havan topları ile vurarak köylüleri yaşadıkları alanlardan uzaklaştırmak istiyor. Bunlardan biri de Metina alanına bağlı olan Bedehê köyü. Çelê’ye bağlı Deştanê Karakolu tarafından Bedehê köyü vurularak, köylülerin birçok kaybına neden oluyor. Köylerini boşaltmak istemeyen Bedehê sakinleri ANF'ye konuştu.

‘KÖYÜMÜZÜ BOŞALTMAYACAĞIZ'

Uzun yıllardır Bedehê köyünde yaşayan Mam Tahir, şunları söyledi: "Türk devleti uzun zamandır yaşadığımız yerlere, köylerimize saldırmaktadır. Burada yaşayan insanlar zar zor geçimlerini sağlarken vurdukları havan toplarıyla evlerimizi yıkmakta ve bizlere zarar vermektedir. Ne zamana kadar bu haksızlık devam edecek? Öyle bir hal almış ki, dağlarımıza çıkıp hayvanlarımızı bile otlatamıyoruz. Bunca zulme rağmen Türk devleti şunu bilsin ki, bizler köyümüzü bırakıp gitmeyeceğiz.”

Türk devletinin saldırılarından dolayı köyde huzurun kalmadığına değinen Tahir, “Birçok aile saldırılardan dolayı köye uğramaz oldu. Yeni yaptıkları evlerinde yaşayamıyor insanlar. Üstelik çok zor şartlar altında geçimlerini sağlayan aileler bulunmakta. Fakat Türk devleti bu aileleri çaresiz bırakmakta. Çocuklarımız artık korkudan evde oturamıyorlar. Havan sesleri çocuklarımızı, ailelerimizi korkutuyor” dedi.

'DİĞER KÜRT KARDEŞLERİMİZDEN FARKIMIZ YOK'

Bir diğer köy sakinlerinden Mam Salih de vurulan evde tesadüfen ailenin olmadığına söyleyerek, şunları dile getirdi: “Vurulan eve isabet eden havan topu birçok hasar vermiş fakat ailenin içinde olmayışı tesadüftür. Sadece bir gün erken gelselerdi bu evde yaşayanların hiçbiri kurtulmayabilirdi.

Bizim yaşadığımız topraklara böylesine hunharca saldırma hakkını nereden alıyorlar? 'PKK’yi vurduk' adı altında köyde yaşayan sivil insanları vuruyorlar. Bizim diğer Kürt kardeşlerimizden hiçbir farkımız yok. Onlara yapılan bizlere de yapılmıştır."