Türk ordusu Serhat ve Xakurkê’de bozguna uğradı

HPG/YJA Star ve HBDH gerillaları Serhat ve Xakurkê’de Türk ordusuna yönelik gerçekleştirdiği eylemlerde çok sayıda zırhlı aracı imha ederken, tespit edilen 37 işgalci öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, onlarca askerin öldürüldüğü Serhat ve Xakurkê’deki eylemlerin sonuçlarını açıkladı.

HPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

Serhat Eyaleti’nde devam etmekte olan Devrimci Zafer Hamlesi çerçevesinde güçlerimiz, işgalci TC ordusuna yönelik kapsamlı eylemler düzenlemiştir. 1 Haziran Atılımı vesilesi ile gerçekleştirilen bu eylemlerde işgalci TC ordusunun ağır kayıplar vermiştir. Eylemlerin ayrıntıları şöyledir:

2 ZPT İMHA EDİLDİ, 1 PANZER DARBELENDİ

1 Haziran günü saat 09.30 Iğdır’ın Aralık ilçesi kırsalında işgalci TC ordusuna yönelik devrimci bir operasyon gerçekleştirmiştir. Aralık ilçesinden Iğdır merkezine doğru ilerleyen ( Zırhlı Personel Taşıyıcı (ZPT) tipi ve Panzer tipi 2 zırhlı araç güçlerimizin hedefi olmuştur. Yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulan ZPT tipi zırhlı araç tümden imha olmuş, Panzer tipi zırhlı araç ise ağır darbeler almıştır. Ağır darbelenen Panzer’in içinden çıkmaya çalışan düşman askerleri güçlerimizce etkili bir şekilde vurulmuş ve çıkmaya çalışan tüm askerler öldürülmüştür.

MÜDAHALEYE GELEN ASKERLER VE ARAÇLAR DA VURULDU: 20 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Eylem ardından çok sayıda zırhlı araç ile eylem alanına müdahale etmeye çalışan işgalci TC ordusunun birlikleri 2 ayrı koldan vurulmuştur. Etkili vuruşlar sonucunda Kirpi tipi zırhlı bir araç imha edilirken, Amarog ve Reo tipi 2 askeri araç ise ağır darbeler almıştır. Alanı tümden denetim altına alan güçlerimiz, uzun bir süre düşman birliklerini tamamen hareketsiz bırakmışlardır. Gerçekleştirilen bu devrimci operasyon sonucunda en az 20 düşman askeri öldürülmüş ve 10’dan fazla asker ise yaralanmıştır. İşgalci TC ordusu akşam saatlerinde çok sayıda zırhlı araç ve ambulanslar ile ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırırken, insansız hava araçlarının desteği ile de alanı rastgele bir şekilde bombardımana tabii tutmuştur. Bu devrimci operasyon HPG, YJA-STAR ve HBDH güçlerince 1 Haziran Atılımı’nı selamlamak amacıyla düzenlenmiştir.

SABOTAJ EYLEMİ: 6 KONTRA ÖLDÜRÜLDÜ

Bir süredir işgalci TC ordusu Ağrı’nın Bazid (Doğubeyazıt) ilçesine bağlı Serêkaniye ve Kozili karakolları arasında güvenlik yolu yapmaktadır.  YJA Star güçlerimiz, 1 Haziran günü saat 06.00 sularında bu güvenlik yolu inşaatında çalışan kontraları taşıyan bir transit araca yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Hedeflenen aracın imha edildiği bu eylemde 6 kontra öldürülmüş, 2 kontra ise yaralanmıştır. Eylem ardından ölü ve yaralı kontraları alandan uzaklaştıran işgalci TC ordusu, akşam saatlerinde alanda bir operasyon başlatmıştır. Bu operasyon aynı gün sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir. İşgalci TC devleti, karakolların güvenlik yolunu yapmak için çalışan bu kontra birliklere yönelik gerçekleştirilen eylemi sivillere karşı bir saldırı olarak kendi güdümündeki medya aracılığı ile kamuoyuna servis etmiştir. Bu kontralar işgalcilerle beraber hareket edip işbirliği yapan kişiler olup, Kürt halkının değerlerine ve gerillasına karşı düşmanla yan yana duran şahıslardır.

YTA STAR GÜÇLERİ 1 YÜZBAŞI’YI VURDU

31 Mayıs günü saat 16.30’da YJA-STAR güçlerimiz, Van’ın Çaldıran ilçesine bağlı Gulizerkê karakolundaki askerlere yönelik suikast eylemleri düzenlemiştir. Eş zamanlı olarak düzenlenen eylemlerde hedeflenen 1 yüzbaşı ve 1 asker öldürülmüştür. Eylem ardından alanı obüs ve havan topları ile bombalayan işgalci TC ordusu, alanda kısmi bir operasyon başlatmıştır.

Gerçekleştirilen tüm bu eylemlerde herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.

 XAKURKÊ’DE DE 9 İŞGALCİ ÖLDÜRÜLDÜ

İşgalci TC ordusunun Xakurkê’de başlattığı işgal operasyonuna güçlerimiz etkili eylemlerle cevap vermektedir. 1 Haziran günü saat 03.30 sularında Şehit Derwêş Tepesi’nde konumlanan işgalci TC askerlerine yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşmanın konumlandığı mevzilerin 2 koldan yoğun ateş altına alındığı bu eylemde 9 düşmana askeri öldürülmüştür.

30 Mayıs 2019 tarihli açıklamamızda, 28 Mayıs günü Xakurkê’ye bağlı Şêxzade alanında düzenlenen hava saldırısı sonucunda Rebaz Mahabad (Reşit Hasan Nejad) arkadaşımızın şehit düştüğünü paylaşmıştık. Bombardıman sonrasında arkadaşımız şehit düşmemiş olup sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.”

HAVA SALDIRILARINDA 1 GERİLLA ŞEHİT DÜŞTÜ

Hava saldırılarına ilişkin de bilgi veren HPG, “1 Haziran günü işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Xakurke bölgesine bağlı Çıl û Çar alanını saat 06.30’da, Avaşin bölgesine bağlı Mervanıs alanını saat 09.00’da, Zap bölgesini ise öğlen saatlerinde bombalamıştır. Zap bölgesine yönelik gerçekleştirilen bombardımanda 1 arkadaşımız şehit düşmüştür. Şehadete ulaşan arkadaşımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır” dedi.