Türk ordusu ve çetelerinin 7 günlük saldırı bilançosunu açıklandı

Türk ordusu ve çetelerinin 7 günlük saldırı bilançosunu açıklayan YPG Basın Merkezi, işgalci Türk ordusu ve onun komutasındaki çetelerin Rojava’ya saldırılarının sürdüğünü belirtti.

YPG Basın Merkezi, yayınladığı yazılı açıklamayla Türk ordusu ve çetelerinin 7 günlük saldırı bilançosunu açıkladı.

Açıklamada şunlar belirtildi: “İşgalci Türk ordusu ve onun komutasındaki çeteleri Rojava topraklarına yönelik saldırı ve ihlallerini devam ettiriyor.

İşgalci Türk ordusunun ve çetelerinin saldırıları ve ihlallerinin bilançosu şu şekilde;

18.04.2017 günü öğlen saatlerinde Türk ordusuna bağlı çeteler obüs ve havan toplarıyla Efrin’e bağlı Maranez köyünü bombalamıştır.

19.04.2017 günü akşam saatlerinde Türk ordusuna bağlı çeteler havan atışlarıyla Maranez ve Eyn Deqnê köylerini bombalamıştır.

20.04.2017 günü saat 05.00’da Türk ordusu, Efrin Kantonunun Bilbilê ilçesine bağlı Topal köyünde bulunan güçlerimize saldırı düzenlemiştir. Bu saldırıda güçlerimize ait bir iş makinesi imha olmuştur.

Türk ordusuna bağlı çeteler yine akşam obüs ve ağır silahlarla Efrin’in Maranaz, Eyn Deqnê, Belûnê ve Vîla Qadi köylerini hedef almıştır. Saldırılarla eşzamanlı olarak Türk ordusuna ait insansız keşif uçakları bölgede gezinmiştir.

21.04.2017 günü Türk ordusuna bağlı çeteler obüs ve havanlarla Efrin’in Maranez ve Belûnê köylerini hedef almıştır.

Aynı gün akşam saatlerinde Türk ordusu Serêkaniyê ve Dirbesiyê arasında yer alan Melik ve Irada köyleri karşısındaki sınır hattı boyunca çok sayıda tank ve ağır silah sevkiyatı yapmış, sınırdaki asker sayısını arttırmıştır.

Aynı günün akşam saatlerinde Türk ordusuna bağlı çeteler havan atışları yaparak Şerawa ilçesine bağlı Başemrê köyünü hedef almıştır.

Aynı akşam saat 21.00’dan sabah saatlerine kadar Türk ordusuna bağlı çeteler havan, obüs ve diğer ağır silah çeşitleriyle Eyn Deqnê ve Maranez köylerine saldırmıştır.

Bu saldırılarla eşzamanlı olarak Türk ordusu ağır silahlarla Şiyê ilçesine bağlı Xelil ve Çeqela köylerini taramıştır.

23.04.2017 günü saat 24.00’da Türk ordusu ağır silahlarla Kobabê’nin batısındaki Siftek köyünü taramıştır.

Yine aynı akşam Türk ordusuna bağlı çeteler havan atışlarıyla Efrin’in Şerawa ilçesinin Başemrê köyünü bombalamıştır.

25.04.2017 günü saat 02.00’da Türk ordusuna ait savaş uçakları Derik’e bağlı Qereçox Dağı’nı bombalamıştır. Bu saldırıda Basın Merkezi binamızın da aralarında bulunduğu birçok yer ve güçlerimize ait noktalar hedef alınmıştır. Saldırıda 20 arkadaşımız şehit düşmüş, 18 arkadaşımız da yaralanmıştır.

Yine aynı gün saat 08.00’da Türk ordusu Kobanê’nin batısındaki Korelî köyünde, sınır hattında asker sayısını arttırmış ve bölgeye takviye güç sevk etmeye devam etmektedir.

Yine aynı gün Türk ordusuna bağlı çeteler ağır silahlarla Efrin’e bağlı Belûn ve Maranez köylerine saldırmıştır. Türk devletinin desteğinde olan Ahrar El-Şam ve El Nusra çeteleri yine aynı gün havan atışlarıyla Efrin’in Şerawa ilçesine bağlı Basufanê köyüne saldırmıştır.

Yine aynı günün akşamı Türk ordusuna bağlı çeteler Belûn, Eyn Deqnê ve Maranez köylerine top atışları düzenlemiştir.

23.04.2017 günü saat 10.00’da DAIŞ çeteleri havan toplarıyla Şedadê’ye bağlı Elwa köyüne saldırı düzenlemiştir.”