Türk savaş uçakları Zap’ı bombaladı

Türk savaş uçakları 19 ve 20 Şubat tarihlerinde Medya Savunma Alanları'na bağlı Zap alanını bombaladı. Saldırıda bir gerilla şehit düştü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, işgalci TC ordusuna ait savaş uçaklarının Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları düzenlediğini bildirdi.

HPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

“20 Şubat günü saat 10.30 ile 11.00 arasında yine savaş uçakları Zap bölgesine bağlı Gundê Filleha ile Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Sidekan’a bağlı Mislokê Köyü çevresini bombalamıştır. Düzenlenen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.

19 Şubat günü saat 19.20 sularında savaş uçakları Zap bölgesine bağlı Karker ve Küçük Cilo alanlarını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanda Ali Hewleri (İbrahim Elçi) arkadaşımız şehadete ulaşmıştır.

Şehadete ulaşan arkadaşımızın sicil bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Ali Hewleri
Adı Soyadı: İbrahim Elçi
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Şirin - Nurettin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 19 Şubat 2019 / Zap

AİLESİNİN VE KÜRDİSTAN HALKININ BAŞI SAĞOLSUN

Kürdistan halkının özgür ve onurlu yarınlarını kazanmak için gerilla saflarına katılan Ali yoldaş, sahip olduğu olgun kişiliği, özverili pratiği ve moralli katılımıyla tüm yoldaşlarının sevgisini kazanmıştır. Özgürlüğe olan tutkusu temelinde her daim Parti ideolojisinde derinleşme arzusu ve Önder Apo’yu anlama çabası gösteren, bu temelde kısa zamanda yetkinleşen Ali yoldaş, Zap-Zagros hattında yürüttüğü mücadele ile gerillacılıkta da derinleşme yakalamıştır. Ali yoldaşın bizlere devrettiği özgürlük bayrağını zafere taşımak, biz geride kalan yoldaşları için temel bir görevdir. Bu temelde başta değerli Elçi ailesi olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, Ali yoldaşın amacı olan Özgür Önderlik, Özgür Kürdistan hayalini gerçekleştireceğimizin sözünü veriyoruz.”