YENİLENDİ: Şeladizê'de katledilen sivillerin sayısı 4'e çıktı 

Türk savaş uçaklarının Güney Kürdistan'da Rêkan ve Nerwê köylerine düzenlediği hava saldırısında katledilen sivil yurttaşların sayısı 4'e çıktı. 

Türk savaş uçaklarının dün gece Güney Kürdistan'ın Amediyê kentine bağlı Rêkan ve Nerwê köyleri kırsalına düzelendiği hava saldırısında yaşamını yitiren sivillerin sayısı 4'e çıktı. 

Edinilen bilgilere göre dün akşam saat 21.00 sularından Şeladizê kasabasına bağlı Rêkan ve Nerwê köylerinde bağlarından dönmekte olan köylüleri hedef aldı. Bombardıman sonucu 7 kişilik gruptan 4 kişi yaşamını yitirken, 3 kişiden ise haber alınamıyor. 

Rojnews haber ajansı, bombardımanda yaşamını yitirenlerin Sida köyünde Ali Mistafa ile Ciger Mistafa kardeşler ile Sedat Sitki olduğunu aktardı. Haberde yaşamını yitiren diğer sivilin ise Kerya Dera köyünden Hakim isimli yurtaş olduğu kaydedildi. 

Bombardıman yerine ulaşan köylülerin cenazeleri alarak Şeladizê'ye doğru yola çıktıkları öğrenildi. 

Güney Kürdistan'da yayın yapan NRT televizyonu Şeladizê muhabiri ise öğlen bültenine telefonla bağlanarak, "köylülerden aldıkları bilgilere göre yaşamını yitiren kişilerin vücutlarının yandığını ve tanınmaz halde olduklarını" söylemişti. 

Türk devletinin 24 Temmuz 2015 tarihinden bu yana Güney Kürdistan'a düzenlediği hava saldırılarında 20 sivil yaşamını yitirdi.