Tugay yetmedi, kolordu oluşturuluyor

Hakkari Dağ ve Komando Tugayı, kapasite, donanım ve işgal ettiği alan genişletilerek kolorduya dönüştürülüyor.

Kolordu hazırlıkları yapılan Hakkari Dağ ve Komando Tugayı’nın yanında bulunan Xenanis (Otluca) köyü de gasp kapsamına alınıyor.

İran ve Türkiye’nin ortak operasyon konusunda anlaşma sağladığı iddialarıyla birlikte Hakkari ve ilçelerinde yoğun askeri hareketlilik yaşanıyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun iki günde bir Hakkari’ye gelmesi ve İranlı yetkililerin bölgedeki trafiği, savaşın daha da şiddetleneceğinin işareti olarak görülüyor.

Hakkari ve ilçelerinde onlarca yer, 'özel güvenlik bölgesi' ilan edildi. Merkeze bağlı Xenanis köyünde bulunan Hakkari Dağ ve Komando Tugayı’nın kuzey bölgeleri başta olmak üzere 31 bölge, 10 Kasım ile 24 Kasım günleri arasında yasaklandı. Yoğun askeri hareketliliğin yaşandığı bölgede her gün onlarca helikopter, Hakkari Dağ ve Komando Tugayı’ndan havalanıyor. Tüm bu hareketlikten sonra Hakkari Dağ ve Komando Tugayı’nın kolorduya dönüştürüleceği iddia edildi.

Tugay'ın bulunduğu alanın kolordu için genişletilmesi sonucu Otluca köyüne el koyacağı endişesine kapılan köylüler, devletinin buraları tamamen askeri üs haline getirmeye çalıştığını söylüyor.