Türk ordusu ve çetelerinin saldırılarına sert karşılık verildi

Türk ordusu ve çetelerinin Kuzey Suriye topraklarına yönelik saldırıları aralıksız devam ediyor. Saldırılara YPG/YPJ savaşçıları ise sert anında karşılık veriyor.

YPG Basın Merkezi, Türk ordusu ve çetelerinin Kuzey Suriye topraklarına yönelik saldırılarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şunlar belirtildi:

“Türk ordusu ve çetelerinin Rojava topraklarına yönelik saldırı ve ihlalleri devam etmektedir.

9 Mart günü öğleden sonra Türk ordusu komutasında hareket eden çeteler, Efrin Kantonu'nun Şera ilçesine bağlı Kefer Cenê köyüne havan atışları yaparak saldırmıştır.

Yine aynı akşam Türk ordusuna ait insansız keşif uçakları Kobanê Kantonu'nun batı bölgelerinde keşif uçuşları yapmıştır.

11 Mart günü Türk ordusuna bağlı çeteler obüs, havan ve doçka türü ağır silahlarla Belûnê ve Merenaz köylerinde bulunan güçlerimize ait mevzileri hedef almış, bu saldırı güçlerimizin sert müdahalesiyle cevaplanmıştır.

13 Mart günü yine aynı çeteler Efrin Kantonu'na bağlı Belûnê köyüne yönelik havan atışlarıyla saldırı gerçekleştirmiştir. Bu saldırı da güçlerimizin top ve ağır silah atışlarıyla sert bir şekilde yanıtlanmıştır.

14 Mart günü Türk ordusu Kobanê Kantonu'nun batısında yer alan Gormixarê köyüne ağır silahlarla saldırı düzenlemiş, olayın gerçekleştiği bölgede bulunan güçlerimiz Türk ordusunun bu saldırısına karşılık vermiştir.

15 Mart günü Türk ordusu komutasındaki çeteler, havan ve obüs toplarıyla Efrin Kantonu'na bağlı Merenaz ve Belûnê köylerine obüs ve havan atışları yapmış, bu saldırıyla eşzamanlı olarak El-Nusra çeteleri de Cindirês ilçesine bağlı Bayê köyüne ağır silahlarla saldırı düzenlemiştir. Güçlerimiz, her iki saldırıya cevap ve çetelerin noktaları, güçlerimizin hedefi olmuştur.

16 Mart günü Türk ordusuna bağlı çeteler Efrin Kantonuna bağlı Merenez köyüne havan toplarıyla saldırı düzenlemiş, güçlerimiz bu saldırılara sert bir şekilde karşılık vermiştir.”