Tutsak aileleri: Direnişimizi onlara borçluyuz

Adalet Nöbetindeki tutsak aileleri, "Kanımız son damlasına kadar buradayız. Direnişimizi cezaevindeki çocuklarımıza borçluyuz" dedi.

Hasta ve infazı yakılan tutsakların serbest bırakılması talebi ile başlatılan Adalet Nöbeti’nde konuşan tutuklu yakını Reşahat Ada, direnişi cezaevindeki çocuklarına borçlu olduklarını dile getirerek, kamuoyuna duyarlılık çağrısı yaptı.
Hasta ve infazı yakılan tutsaklar için başlatılan Adalet Nöbeti 386’ncı gününde Diyarbakır Adli Tıp Kurumu (ATK) önünde devam etti. Eyleme, Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırmaları Derneği (MED-DER) , Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il ve ilçe yöneticileri katıldı.

'KANIMIZIN SON DAMLASINA KADAR BURADAYIZ!'

Hasta tutsak Hamdusena Ada’nın kardeşi Reşahat Ada, “Tutuklular üzerinde baskı olmasın. İnfazları yakılmasın. Tutuklular, tedavi edilsin. Siyasi partilere hasta tutuklular listesini verdik. Meclis’te bunun arkasında duracaklarına söz verdiler ama verdikleri sözün arkasında durmadılar. Tutuklular için kanımız son damlasına kadar buradayız. Direnişimizi cezaevindeki çocuklarımıza borçluyuz ve onların mücadelesi önünde eğiliyoruz” dedi.
Ada, 30 yıllık tutukluluğunun ardından tahliye edildikten sonra yeniden tutuklanan Şadiye Manap’ın durumuna da değinerek, şunları söyledi: "Şadiye yoldaş, 30 yıllık cezayı tamamladı ve daha cezaevinden çıkmadan yeniden tutukladılar. Şadiye yoldaş 30 yıl direndi, yine direnecek.”
Eylem, "Bijî berxwedana zindanan" ve "Hak, hukuk ve adalet" sloganlarıyla son buldu.