Tutsaklar: Kelepçeli muayeneyi reddedince tedavi edilmedik

Urfa'daki tutsaklardan Sinan Çelik, kelepçeli muayene ve ağız içi aramayı reddettikleri için tedavi edilmediklerini söyledi.

Urfa'daki 1 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan Sinan Çelik, telefon ile aradığı annesi Şöhret Çelik’e yaşadıkları hak ihlallerini anlattı. 2015’te “Örgüt üyeliği” iddiasıyla yargılanan ve 13 yıl hapis cezası verilen Çelik, cezaevinde ciddi hak ihlallerinin yaşandığını söyledi.

Sürekli mide ve bağırsak ağrısı çektiğini aktaran Çelik, hiçbir şekilde muayene edilmediklerini söyledi. Geçtiğimiz hafta revire götürüldüğünü aktaran Çelik, "Orada zorla ‘ağız içi araması yapacağız’ dediler. Bunu ve kelepçeli muayeneyi kabul etmeyince tedavi olmadan koğuşa geri getirildim" dedi. Çelik, gardiyanların "Bize bıçak çekti" iftirası ile kendisine görüş yasağı verildiğini de aktardı.

 Anne Şöhret Çelik, oğlunun midesinden ve karnından rahatsız olduğunu söyleyerek, "Oğlumun midesi ve bağırsaklarındaki rahatsızlığı devam ediyor, tedavi hakkı engelleniyor. Bu hakkı bir an önce sağlansın" diye konuştu.