Uludere’deki gerilla eyleminde 7 asker öldürüldü

HPG gerillalarının Uludere’de düzenlediği eylemde toplamda 7 asker ölürken, 1 asker de yaralandı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), 23 Nisan günü Şırnak’ın Uludere ilçesinde gerçekleştirilen eylemin detaylarını da açıkladı.

HPG BİM açıklamasında şunlara yer verdi: “23 Nisan günü öğlen saatlerinde güçlerimiz, Şırnak’ın Qıleban (Uludere) ilçesine bağlı Maymun ve Sinek karakollarından araziye çıkan askerlere yönelik pusulama eylemi gerçekleştirmiştir. Güçlerimiz yakın mesafeden ferdi silahlar ve el bombaları ile etkili bir şekilde vurarak 5 askeri öldürmüş 1 askeri de yaralamıştır. Eylemden sonra saat 15.00’te TC ordusu korucuların desteğinde alanda bir operasyon başlatmıştır. Güçlerimiz operasyona çıkan bir asker grubunu vurmuştur. Burada da 2 asker öldürülmüştür. Operasyon saat 18.30’da sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir. Operasyona katılan korucular ise Qileban'a bağlı Sêgırkê, Böjeh, Yekmal, Roboski ve Hedrişê köylerinin korucularıdır.

ÇUKURCA’DA SUİKAST EYLEMİ: 1 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

23 Nisan günü saat 10.20’de güçlerimiz Hakkari’nin Çelê (Çukruca) ilçesine bağlı Tepê Ortê karakolumdaki askerlere yönelik bir suikast eylemi gerçekleştirmiş ve 1 asker öldürülmüştür. Ayrıca güçlerimiz, Korek tepesinde toplanan askerleri ağır ve ferdi silahlarla vurmuştur. Burada ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir.

21 Nisan günü güçlerimiz Hakkari’nin Şemzinan ilçesine bağlı Çemê Kurkê karakolu nizamiyesini havanlarla vurmuştur. Bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir.”

TÜRK SAVAŞ UÇAKLARININ BOMBARDIMANI

HPG BİM açıklamasında Türk savaş uçaklarının Medya Savunma Alanları’na yönelik düzenlediği saldırılara ilişkin de bilgiler paylaştı.

Saldırılara ilişkin, “23 Nisan günü saat 10.20 - 10.40 arasında TC ordusu savaş uçakları Medya Savunma alanlarımızdan Kandil bölgesine bağlı Bukriskan köyünün etrafını ve Karox alanını bombalamıştır.

23 Nisan günü saat 10.00 - 10.30 arasında savaş uçakları Heftanin alanına bağlı Şulinê köyünün çevresini bombalamıştır.

23 Nisan günü saat 11.00 - 11.30 arasında savaş uçakları Gare alanına bağlı Ergenê ve Kilise köyünün çevresini bombalamıştır.

23 Nisan günü saat 10.30 - 11.00 arasında savaş uçakları Amediye ilçesine bağlı Sêgire köyü ve Amediye tepesini bombalamıştır” denildi.