Ulusal birlik çalıştayında ilk gün oturumları tamamlandı

KNK'nin düzenlediği ulusal birlik çalıştayında birinci gün oturumları tamamladı.

Kürdistan Ulusal Kongresi'nin (KNK) Süleymaniye'de düzenlediği ulusal birlik çalıştayında birinci günün oturumları tamamlandı. Kürdistan'ın dört parçasından siyasi parti, sivil toplum örgütü, aydın-yazar, akademisyen ve kanaat önderlerinden 350 delegenin katılımıyla yapılan çalıştayın ilk gününde açılış konuşması ve siyasi partilerin ulusal birlik projeleri sunuldu.

KNK'nin açılış konuşması ve divanın belirlenmesinin ardından siyasi parti, sivil toplum örgütü, aydın-yazar, akademisyen ve kanaat önderlerinin konuşmalarıyla süren ilk günkü oturumlar, yarın da devam edecek.

İlk günkü oturumlarda Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK), Goran Hareketi, Komela İslami Partisi, Yekgirtû İslami Partisi, Kürdisan Topluluklar Birliği (KCK), Bizutneweyi İslami, Demokratik Birlik Partisi (PYD), Komele Komünistî İran, Kürdistan Komünist Partisi, Suriye Kürtleri Demokratik Partisi, Suriye Kürleri Sol Partisi, Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Rojava Şehit Aileleri Kurumu, kadın örgütleri ile çok sayıda aydın, yazar, akademisyen ve kanaat önderi söz aldı.

Yarın da yapılacak oturumların ardından ulusal birlik ve ulusal kongre için bir yol haritasının ortaya konması bekleniyor.