Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Ulusal birlik zafere, parçalılık yenilgiye yol açar

KNK'nin düzenlediği Güney Kürdistan ulusal birlik çalıştayında söz alan KNK Eşbaşkanı Rêbûwar Reşîd, "Kobanê zaferi ulusal birlikle kazandığımız bir zaferdir. Ama Kerkük'te yaşananlar da ulusal birliğin olmamasının sonucudur" dedi.

Kürdistan Ulusal Kongresi'nin (KNK) Süleymaniye'de düzenlediği Güney Kürdistan ulusal birlik çalıştayı devam ediyor. Çalıştayda ilk olarak söz alan Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Güney Kürdistan Parlamentosu Milletvekili Salar Mehmûd, konukları selamladı ve çalıştayın teknik programını okudu.

Salar Mehmûd'un ardından söz alan Süleymaniye Valisi Heval Ebubekir, konukları selamlayarak, "KNK'nin bu değerli çalışmasının Süleymaniye'de yapılmasından dolayı son derece mutluyuz. Bizler böyle değerli bir çalıştaye ev sahipliği yaptığımız için çok memnunuz. Halkımızın en büyük acıları yaşatan şeylerin başında ise ulusal birliğin olmaması yaşatıyor. Uzun zamandır KNK'nin bu doğrultuda değerli çalışmaları var. Bu çalışmaların başarıya ulaşması en büyük temennimizdir" dedi.

EĞER TEK SES OLABİLİRSEK...

Ebubekir'in ardından konuşan KNK Eşbaşkanı Rêbûwar Reşîd de KNK'nin kuruluş ilkeleri ve amaçlarından söz ettikten sonra, işgalci güçlerin Kürt halkının birliğini sağlayamamasından cesaret aldığını kaydetti. Reşîd, "Bugün hepimizin kendimize sormamız gereken temel sorulardan biri neden ulusal birliğimizi sağlayamadığımızdır. Kerkük'te yaşananlar, bugün Efrîn'de yaşananların nedeni ulusal birliğimizin olmaması değil midir, Eğer tek ses olabilseydik, eğer ortak bir savunma gücümüz olsaydı, işgalciler bu kadar cesur olabilir miydi?" diye sordu.

İLKELERİ KONUŞACAĞIZ

Bu çalıştayda Güney Kürdistan'daki iç sorunlardan ziyade ilkeler üzerinden nasıl siyaset yapılacağını konuşacaklarını kaydeden Reşîd, "Bugün burada Güney Kürdistan'da ilkeler üzerine tartışmalar yürüteceğiz. Yani ilkesel siyaseti konuşacağız. Bunu da birlik içerisinde nasıl geliştirebileceğimizi konuşacağız. Halkımız için bir aciliyet olan ulusal birliğin ilkelerini daha önce sunmuştuk. Burada iki gün boyunca bu ilkeler çerçevesinde tartışacağız" dedi.

ULUSAL STRATEJİ ZAMANI GELDİ

"Kobanê zaferi ulusal birlikle kazandığımız bir zaferdir. Ama Kerkük'te yaşananlar da ulusal birliğin olmamasının sonucudur" diyen Reşîd, şunları söyledi: "Bugün Efrîn'de benzer saldırılar var. Ama Efrîn'in kazanacağı zaferle ulusal birlik yolumuzu açacağından şüphemiz yoktur. Burada bizim birlik olmamız gerekir. Efrîn'de birliğin taşlarını döşeyebiliriz. Ama ulusal birliğe gelmeyen, dışında kalanların da bir karşılığının olmayacağı bilinmesi gerekir. Bizim artık ortak askeri güç, ortak diplomasi ve ortak bir stratejiye sahip olmamızın zamanı geldi."

Çalıştay, divan adına yapılan konuşmaların ardından siyasi partiler ve konukların konuşmalarıyla devam ediyor.