Unat: Kardeş aile kampanyasına güçlü katılalım

HDP Şırnak İl Eşbaşkanı Zeynep Unat, kardeş aile kampanyasına aktif katılım çağrısında bulundu.

İşgalci Türk devleti Şırnak’ta 16 Mart-14 Kasım 2016 Kasım tarihleri arasında ilan ettiği sokağa çıkma yasağı sırasında kentin 7 mahallesinde binlerce ev ve işyerini yıktı. Mağdur olan on binlerce kişi ise tüm zorluklara rağmen kentte kalarak, yaşamlarını sürdürmeye devam ediyor. Zor koşullara rağmen kenti terk etmeyen binlerce aile ise kiraladıkları evlere ortalama 600 TL ödüyor. Şırnaklılar, zorlu kış koşullarında dayanışmanın büyütülmesi çağrısı yapıyor.

Ailelerle dayanışmak için geçtiğimiz yıl Heyva Sor a Kurdistanê öncülüğünde “1000 Kardeş Aile Kampanyası” adıyla başlatılan kampanya bir yıl daha uzatıldı. Kampanya çerçevesinde daha fazla ailenin desteklenmesi gerektiğini belirten Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak İl Eşbaşkanı Zeynep Unat, dayanışma çağrısında bulundu. Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte ailelerin mağduriyeti daha da arttığına dikkat çeken Unat, "İnsanların evleri yıkıldı. Ama hiçbir şekilde halk yaşadığı toprağı bırakmadı. Halk mağdur durumda ama buraları terk etmiyor" dedi.

Yürütülen kampanyaya çerçevesinde bin aileye destek verildiğini; ancak mağdur olan ailelerin daha fazla olduğunu kaydeden Unat, "Kampanyayı yürütenlere teşekkür ediyoruz. Duyarlı insanlarımız çok ama biraz daha fazla duyarlılık istiyoruz. Çünkü mağdur edilen ailelerimiz daha fazla" dedi.

Kentteki sert kış koşullarına da dikkat çeken Unat, "Kış geldi. Kışın buralarda yaşam mücadelesi gerçekten zor geçiyor. Duyarlı insanlarımızdan daha fazla duyarlılık bekliyoruz" diyerek, duyarlılık çağrısında bulundu.

Heyva Sor a Kurdistane'nin başlattığı kampanya açıklaması ekte:

https://anfturkce.net/guncel/Sirnex-li-1000-aile-ile-kardes-aile-olalim-98157