Urfa'daki tutsaklar: Sonuç alana kadar sürdüreceğiz!

Urfa 2 No’lu T Tipi Cezaevi'nde süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başlayan tutsaklar, “Talep karşılanıncaya kadar eylemimizi sürdürmekte ve tecrit duvarını yıkmakta kararlıyız" dedi.

 

Urfa 2 No’lu T Tipi Cezaevi'nde süresiz dönüşümsüz açlık grevine 5 Ocak'ta başlayan 7 tutsak, aileleri aracılığıyla mektup gönderdi. Tutsaklar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit kaldırılıncaya kadar eylemlerine kararlılıkla devam edeceklerini ifade etti. 

'TALEP KARŞILANANA KADAR KARARLIYIZ'

Tutsakların mektubu şöyle:

"Halkların kaderinin kanla yazıldığı bu coğrafyada, direnişin de bir o kadar soylu olduğu tartışmasız bir gerçek. Böylesi bir dönemde Sayın Leyla Güven'in başlatmış olduğu haklı, meşru ve ahlaki olan süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemini ilk günden itibaren destekledik ve bu yeni aşamada da desteklemeye devam ediyoruz. Leyla Güven'in talebi meşru ve ahlakidir. Talebi talebimizdir. Bu talep karşılanıncaya kadar eylemimizi sürdürmekte ve tecrit duvarını yıkmakta kararlıyız. Çünkü tarihin en güzel vaktinde son sözü hep direnenler söyler." 

EYLEMDEKİ TUTSAKLAR

Urfa T Tipi Kampüs Cezaevi'nde 5 Ocak'tan itibaren süresiz dönüşümsüz açlık grevine giren tutsakların isimleri ise şöyle: 

"Urfa 2 Nolu T Tipi Cezaevi: Uğur Toğyıldız, Selman Büyüktop, Ömer Kaya, Mahmut Öngör, Kemal Yiğit, Semra Akhan, Sabiha Önder.

Urfa 1 Nolu T Tipi Cezaevi: Sinan Çelik, Ali Erdem, Rıza Yüksekbağ, Muhammed İlgün, Enver Kanmaz."