Van büyük Newroz’a hazırlanıyor

Van 21 Mart’ta son yılların en büyük Newroz kutlamalarını gerçekleştirmek için hazırlanıyor. 

Van’da 21 Mart'ta Newroz alanında kutlanacak olan Newroz ile ilgili çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalar kapsamında on binlerce el ilanı dağıtılırken, tüm ilçelerde halk toplantıları ve esnaf gezileriyle halk kutlamalara davet ediliyor. Kentte bu yıl kutlamalara yüz binlerce kişinin katılımı bekleniyor.

KAVAL: KİTLESEL KUTLANACAK

Konuya ilişkin bilgi veren Tertip Komitesi Sözcüsü Bayram Kaval, çalışmalarını köy, mahalle ve merkezde sürdürdüklerini, kitlesel bir kutlamaya hazırlandıklarını vurguladı. Önceki yıllara nazaran daha coşkulu bir Newroz kutlamak için bütün mahallelerde çalışmalar yaptıklarını aktaran Kaval, “Bütün mahallelerde kapı kapı gezip halkı davet edecek komisyonlarımız kuruldu. Newroz şenliği sırasında görev alacak gönüllü arkadaşlarımız için gerekli çağrılar yapıldı ve bu konuda bizlere destek olmak isteyen arkadaşlarımızın komisyonumuza başvuruları devam ediyor” dedi. Kaval, tüm Vanlılara katılım çağrısında bulundu. Kaval, Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, İstanbul Milletvekili Garo Paylan’ın  bulunacağı Newroz kutlamalarına yerel müzik guruplarının yanı sıra Grup Munzur’un müzik dinletisi sunacağını ifade etti.

AKDAĞ: ÖZGÜRLÜĞÜ VAN'DAN DUYURACAĞIZ

Tertip Komitesi Üyesi, HDP Van İl Yöneticisi Nesibe Akdağ da son yılların en önemli Newroz kutlamalarını gerçekleştireceklerini söyledi. Bu yönde hazırlıklarının sürdüğünü kaydeden Akdağ, halkın da Newroz heyecanı yaşadığını söyleyerek, “Van halkı geçmişte çok büyük bedeller uğruna Newroz kutlamalarını gerçekleştirdi. Bugün yine Newroz kutlamalarına en görkemli biçimde katılarak, tüm özgürlük haykırışını güneşin doğduğu yerden tüm Türkiye’ye ve dünyaya duyuracak” ifadelerini kullandı.

GÜLER: BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

HDP Van İl Yöneticisi Ahmet Güler ise şunları söyledi: "Bu yıl Van’da son yılların en büyük Newroz kutlamalarını gerçekleştireceğiz. Tüm çalışmalarımız ve çabamız bu yöndedir. Van halkı için Newroz çok büyük önem taşımaktadır. Bunu bir kez daha da ortaya koyacaktır ancak biz de halkımızın Newroz’u en güçlü bir biçimde kutlaması için gerekli olan neyse onu karşılamaya çalışıyoruz. Newroz alanında halkımız için her şey hazır olacak. Müzik gruplarımızdan konuşmalara kadar her şey ince ayrıntısına kadar planlandı. Halkımızla birebir görüşerek Newroz alanına davet ettik. Bu yapılan semeresini de Newroz günü alacağız. Van halkı yüz binlerle Newroz alanına akacak.”