Van'da 101 kişi HDP'den aday adayı

 8 milletvekilinin seçileceği Van'da HDP'ye ilgi 7 Haziran'dan da fazla. Kentte 101 kişi, HDP'den aday adaylığı başvurusu yaptı.

Baskın seçimler için Serhat bölgesinin tamamında 350’nin üzerinde aday adaylığı başvurusu yapıldığını duyuran HDP Van İl Örgütü, sadece Van’da 101 kişinin başvuru yaptığını açıkladı. 

'BASKI VE SİNDİRMEYE RAĞMEN...'

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Örgütü 24 Haziran baskın seçimlerinde HDP milletvekilliği için aday adaylığı başvurularını parti binasında yaptığı toplantıyla halka duyurdu. Toplantı öncesi kısa bir açıklama yapan HDP İl Eş Başkanı Ümit Dede, seçimin startını daha önce verdiklerini söyleyerek, aday adaylığı başvurularının tamamlandığını belirtti. Dede, "Bu kadar baskı ve sindirmeye karşı HDP bu seçimden başarılı bir şekilde çıkacaktır. Bize başvuru yapan tüm halkımıza teşekkürümüzü bir borç biliriz" dedi. 

SERHAT GENELİNDE SAYI 350'Yİ AŞTI

Dede’nin ardından Seçim Komisyonu Üyesi Mahmut Duman aday adaylık başvuruları ile ilgili kısa bir açıklama yaptı. Serhat Bölgesinin tamamında 350’nin üzerinde adaylık başvurusu yapıldığını söyleyen Duman, sadece Van'da ise 101 aday adayının başvurduğunu söyledi. Van'a başvuran 101 aday adayı sayısına, diğer kentlerden Van için başvuranların dahil olmadığını, bunun HDP Genel Merkezi tarafından açıklanacağını ifade etti. 

İLGİ VE SAHİPLENME 7 HAZİRAN'I DA AŞTI

Van'da toplamda 8 milletvekili seçilecek. Kentte 7 Haziran seçimlerinde 97 aday adaylığı başvurusu yapılırken, 24 Haziran seçimleri için sadece başvuru sayısının 101 olması, HDP'ye ilginin arttığını da gösterdi.