Van'da 17 bin hayali seçmen!

Van’a Erzurum ve Elazığ’dan 17 bin seçmen ithal edildi. 17 bin seçmenin 3 merkez ilçeye dağıtılması dikkat çekiyor.

Yerel seçimler için seçmen listelerinin askıya çıkmasıyla birlikte seçime hile karıştırmak için yapılan usulsüzlükler bir bir ortaya çıkmaya devam ediyor. Özellikle Van’da seçimleri kazanmak için her yolu deneyen AKP, 24 Haziran’da hayata geçirdiği taşınan sandıklar hilesinin ardından bu defa hayali seçmenlerle sonuca gitmeyi planlıyor.

Van'ı iki yıldır Elazığ, Kayseri, Erzurum ve Trabzon’dan getirdiği ithal yöneticilerle yöneten AKP’nin, şimdi de Van’a dışarıdan oy taşıyor. Alınan bilgilere göre AKP’nin kayyumları 2 yılda 17 bin kişiyi Van'a getirerek seçmen yaptı.

Erzurum ve Elazığ’dan getirilen 17 bin seçmeni İpekyolu, Edremit ve Tuşba ilçelerine dağıtan AKP’nin hedefi bu 3 merkez ilçeyi alarak büyükşehir belediyesini kazanmak. Alınan bilgilere göre 7 bin seçmen İpekyolu, 5 bin seçmen Tuşba, 5 bin seçmen de Edremit ilçesine nakledildi. Seçim günü Van'a gelecek olan bu kişiler, AKP lehine oy ku kullandıktan sonra Erzurum ve Elazığ'a geri dönecek. 17 bin kişi için ikamet adresi olarak daha çok metruk binalar gösterildi.

HDP'Lİ KİYE: BOŞ BİNALARDA SEÇMENLER GÖRÜYORUZ!

Konuya ilişkin bilgi veren HDP'nin Van Seçim İşlerinden Sorumlu Yöneticisi Hatice Kiye, "Askıya asılan seçmen listelerini incelediğimizde bunu net olarak gördük. Van depreminde yıkılmış ve boş binalarda oturan seçmenler görüyoruz. Bu konuda yürüttüğümüz çalışmada Erzurum ve Elazığ’dan Van'a seçmen kaydırıldığını görüyoruz. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar yine halkımızın iradesi kazanacaktır. En kısa zamanda gerekli hukuki başvurularımızı yapacağız" diye konuştu.