Van’da açlık grevi eylemi: Taleplere sahip çıkmak için eylemdeyiz

Van’da açlık grevi direnişlerine destek olmak ve tecridi protesto etmek amacıyla başlatılan açlık grevi sürüyor. Dönüşümlü açlık grevini sürdüren eylemciler duyarlılık çağrısında bulundu.

Van’da cezaevlerinde ve dünyanın birçok yerinde tecridi kırmak amacıyla başlatılan açlık grevlerine destek olmak amacıyla geçen hafta başlayan dönüşümlü açlık grevleri sürüyor. HDP İpekyolu İlçe binasında başlayan açlık grevi, HDP il binasında devam etti. Açlık grevi eylemini devralan 4. grup, tecrit kırılana kadar eylemlerini sürdüreceklerini açıkladı.

‘HEP BİRLİKTE ÖLÜMLERİ DURDURALIM’

HDP Van il binasında açlık grevini sürdüren Rahime Ataman, Türkiye’nin içine girdiği kaos ortamından çıkmasının tek yolunun İmralı tecridinin kırılması olduğunu ifade etti. Milyonların bu taleple eylemde olduğunu ve cezaevlerinde 7 bin insanın bedenini açlık grevine yatırdığını kaydeden Ataman, tüm Türkiye halklarının duyarlılık içinde hareket etmesi gerektiğine vurgu yaptı. Kendilerinin de bu amaçla açlık grevi yaptığını kaydeden Ataman, özellikle sendikalar, barolar, demokratik kesimler ve halka çağrı da bulunarak “Ölümleri durduralım” diye konuştu.

‘ONLARIN TALEBİ BİZİM TALEBİMİZ OLDUĞU İÇİN EYLEMDEYİZ’

Açlık grevinde bulunan Hacı Kiye ise, çözümün ve diyalogun Türkiye’nin acil ihtiyacı olduğunu belirtti. Bu sebeple Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılması gerektiğini belirten Kiye şunları dile getirdi: “Ortadoğu’da ve Türkiye’de derin bir siyasi, ekonomik ve toplumsal kriz yaşanıyor. Bu krizden çıkışın yolu da tecridin mutlak kaldırılmasıdır. Bizde bu yüzden açlık grevi eylemindeyiz. Açlık grevinde bulunan arkadaşlarımızın talepleri sadece onların değil, hepimizin talebidir. Bu talepleri sahiplenmek amacıyla bizde açlık grevindeyiz ve tecrit kırılana kadar eylemimizi sürdüreceğiz.”