Van’da açlık grevi sona erdi

Van’da tecride karşı başlatılan üç günlük açlık grevi sona erdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a tecride karşı ve açlık grevindeki amacıyla HDP Milletvekili ve DTK Eş Başkanı Leyla Güven'e destek için Van'da başlatılan açlık grevi, tamamlandı. 

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, Van milletvekilleri Muazzez Orhan, Murat Sarısaç tarafından başlatılan açlık grevi düzenlenen kitlesel basın açıklamasıyla son buldu. Basın açıklamasına açlık grevi eylemcileri, HDP Van il eş başkanları Yadişen Karabulak, Ümit Dede, DBP Van il eş başkanları Ayla Tarhan, Ökkeş Kawa, belediye eş başkanları, TUHAY-DER yöneticileri, DTK temsilcileri, TJA aktivistleri, Barış Anneleri ve halk katıldı.

'TECRİT KIRILMALI; GÜVEN'İN YANINDA OLMALIYIZ'

Sarısaç, şu açıklamayı yaptı: "Sayın Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için Hakkari Milletvekilimiz ve DTK Eş Başkanımız Sayın Leyla Güven’in 28 gün önce başlattığı açlık grevine destek vermek amacıyla başlattığımız üç günlük açlık grevimiz bugün sona erdi. Leyla Güven’in girmiş olduğu eylem Sayın Öcalan’a yönelik tecride başkaldırıdır. Sayın Güven’in talepleri halkımızın talepleridir. Tecritten geri adım atılıncaya kadar ve tecrit kırılıncaya kadar Leyla Güven’in yanında yer alacağız. Tüm kamuoyunu Leyla Güven’in açlık grevi konusunda duyarlı olmaya çağırıyoruz."