Van’da ‘biz devletiz’ diyen çeteler halkı tehdit ediyor

Van’ın Özalp ilçesinde ve köyleri gezen ve kendilerini “Biz devletiz” diyerek tanıtan çeteler, halkı HDP’ye oy vermemeleri için tehdit ediyor.

Geçtiğimiz hafta içinde HDP Hukuk Komisyonu Üyesi Ayşe Acar Başaran'ın HDP yöneticilerine “İntikam Timi” imzalı tehdit mesajları geldiğini belirterek “Bir parti üyemizin tırnağı dahi kanarsa bunun sorumlusu AKP’dir” şeklindeki açıklamasının ardından HDP'nin 24 Haziran genel seçimlerinde yüzde 87 oy aldığı Van'ın Özalp ilçesinde köyleri dolaşan silahlı kontra gruplar halkı tehdit ediyor.

Her köyde ilk muhtarlarla görüşen kontra gruplar “HDP'ye oy veren herkes devlet düşmanıdır. Biz devletiz. Sizi açıkça uyarıyoruz. Terörü bitirmeye geldik” diyerek tehdit etti.

Konuya ilişkin konuşan ve isimlerinin açıklanmasını istemeyen köylüler, bu grupların akşam saatlerinde siyah camlı minibüslerle dolaştığını söyledi. Çoğunluğu sakallı ve kirli kıyafetlerle bu kişilerin kendilerini “Biz devletiz” diye tanıttığı aktaran köylüler, can güvenliklerinden endişe ettiklerini belirterek duyarlılık çağrısında bulundu. Köylüler, kontra güçlerin kendilerine “HDP ye oy vermeyin” dediğini aktardı.