Van'da Feqiyê Teyran ismi kaldırılıyor

Van Valisi ve belediyenin işgalcisi Murat Zorluoğlu, Feqiyê Teyran Parkı'nı yıkıp meydan yapmaya karar verdi, böylece ismini de kaldırmış olacak.

Van Valisi ve belediye işgalcisi Murat Zorluoğlu, Kürt düşmanlığı ve Türkleştirme faaliyetlerini sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum atandıktan sonra adeta AKP Van İl Başkanı gibi çalışan Zorluoğlu, şimdi Feqiyê Teyran ismini kaldırıyor.

DBP’li Van Büyükşehir Belediyesi tarafından 2010 yılında ismi 'Feqiyê Teyran' olarak değiştirilen Şehir Parkı'na, Van Valiliği'nden izin çıkmamıştı. Dönemin Van Valisi Münir Karaloğlu, kabul etmeme gerekçesini ise 'ê' ve 'q' harflerine bağlamıştı. İşte o dönem Karaloğlu’nun yapamadığını şimdi Van Valisi ve Kayyum Murat Zorluoğlu yapmak istiyor. Kayyum Zorloğlu, "Eski Belediye Binası yeri ve çevresinde yapacağımız meydan park ya da kent park dediğimiz projedir. Yaklaşık 25 dönüm üzerine yapılacak bir büyük bir projedir. Asıl kent meydanının yapılacağı yer burasıdır. Hükümet Konağının yerine yapacağımız park ile karıştırılmamalıdır. Önümüzdeki hafta kent meydanı projesini görselleri ile birlikte kamuoyuna tanıtacağız. Kent meydanı yapacağımız alanda bulunan esnafların hiçbiri mağdur edilmeyecek" dedi.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Van Çev-Der Başkanı Ali Kalçıkoğlu, şunları söyledi: "Eğer şehir meydanı yapılacaksa Feqiyê Teyran isminden neden rahatsız oluyorlar. Yoksa temel amaç bu isim mi? Burada Kürtlüğe, Kürt değerlerine bir tahammülsüzlük söz konusu. Bu ismin kaldırılması asla kabul edilecek bir durum değil. Artık kanunlar, belediye meclisi diye bir şey yok. İki dudak arasında çıkan kararlar. Hukuki yollara başvuracağız."