Van’da gençler tecridi protesto etti

‘Genç başladık, genç bitireceğiz’ şiarıyla şölen düzenleyen HDP Gençlik Meclis Üyeleri, tecrit ve savaş politikalarını protesto etti.

HDP Gençlik Meclis tarafından ‘Genç başladık, genç bitireceğiz’ şiarıyla Van Apê Musa Barış Parkı’nda düzenlenen şölene HDP Van İl Eş Başkanları Yadişen Karabulak, Ümit Dede, HDP Van Milletvekilleri Muazzez Orhan, Murat Sarısaç, Amed milletvekili Dersim Dağ, Belediye Eş Başkanları, DTK temsilcileri, HDP-DBP PM ve MYK üyeleri ile halk katıldı. Şölen alanına “Genç başladık, genç bitireceğiz” ve “Gençlik faşizme karşı örgütleniyor” yazılı pankartlar asıldı.

Özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler için yapılan saygı duruşunun ardından söz alan HDP Amed Milletvekili Dersim Dağ, hafta sonunda Hewler’de geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren HDP 25.26 dönem Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan’ı andı.

Uygulanan kirli savaş politikalarını ve İmralı tecridini yine gençliğin kıracağını kaydeden Dağ, “Asimilasyon, inkar ve imha politikaları bugüne kadar sonuç almadığı gibi bundan sonra da sonuç almayacaktır” dedi.

AKP ve MHP faşizminin sadece burada yaşayan Kürtleri değil, Ortadoğu’da yaşayan tüm Kürt halkının hedef aldığını kaydeden Dağ şöyle konuştu: “Gözü dönmüşler Cumartesi Annelerimize dahi saldırıyor. Hiçbir ilke, ahlak tanımıyorlar, cenazelerimizi toprağa vermemize bile izin vermiyorlar. AKP faşizmi 3 yıldır Sayın Öcalan üzerinde amansız bir tecrit uyguluyor. AKP’nin uyguladığı tecrit artık tüm dünyanın gözleri önünde cereyan ediyor. Disiplin cezası diyerek artık bunu gizleme gereği bile duymuyorlar. Mücadelemizden, inancımızdan korkuyorlar. Çünkü bugüne kadar başardığımız için bundan sonra da başaracağımızı bildikleri için her türlü kirli yöntemi uyguluyorlar.”

Dağ’ın konuşmasının ardından Sanatçı Kadir Çat müzik dinletisi sundu.