Van'da 'HDP' coşkusu: AKP'yi 31 Mart'ta bitireceğiz!

Edremit’te etkinliklere katılan Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Mustafa Avcı, "Seçim öncesi yol yapma sözü veren AKP, seçimden sonra yolsuzluktan başka bir şey yapmadı" dedi.

HDP eşbaşkan adayları, il eşbaşkanları seçim çalışmaları kapsamında halkla buluşmayı sürdürüyor. HDP’liler bugün de Van'da Edremit, Çaldıran, Başkale, İpekyolu başta olmak üzere bütün ilçelerde halkla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

EDREMİT

HDP Edremit İlçe Örgütü seçim çalışmalarını Tekstil Kent ve Toptancılar Sitesi'ni ziyaret etti. Ziyaret HDP Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Mustafa Avcı, DBP İl Eşbaşkanı Ayla Tarhan, Edremit Belediye eşbaşkan adayları Gülcan Kaçmaz, Medeni Özer ve DTK Başkanlık Divanı Üyesi Mukkades Karakoç katıldı.

İlk olarak Tekstil Kent’te emekçileri ziyaret eden Avcı ve beraberindekiler, belediyeciliği salt proje olarak değerlendirmenin yanlış olduğunu söyledi. Belediyeciliğin yerelde hayatın her alanı ile ilgili olduğunu kaydeden Avcı, halka sürekli olarak yol sözü veren AKP’nin halka yolsuzluktan başka bir şey yapmadığını söyledi. Seçim kampanyasını Kürtçe yürüten ve HDP’li siyasetçiler gibi davranarak HDP seçmeninden oy isteyen AKP adayı Necdet Takva’ya tepki gösteren Avcı, onurlu Kürt halkının bu tür yalan ve dolanlara itibar etmeyeceğini söyledi.

Avcı ve beraberindekiler, Tekstilkent’in ardından Toptancılar Sitesi'ni ziyaret etti ve site esnafının sorunlarını dinledi.

Mustafa Avcı, Tekstilkent ve Toptancılar Sitesi ziyaretinin ardından Edremit’e bağlı Fırat Mahallesi'nin seçim bürosu açılışına katıldı. Burada açılışa HDP Van İl Eşbaşkanı Yadişen Karabulak, DBP İl Eşbaşkanı Ayla Tarhan, Edremit Belediye eşbaşkan adayları Gülcan Kaçmaz, Medeni Özer ve DTK Başkanlık Divanı Üyesi Mukkades Karakoç ve halk katıldı.

Burada konuşan Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Mustafa Avcı, "Biliyorsunuz ki siyasi bir partiyiz ve tüm zulüm bizim partimizin üzerinde, buralar polis ablukasına almışlar mahalleyi. Size sadece bunu söyleyelim onların şansı Van'da ve tüm kentlerde yok. Seçilmiş belediyelerimize kayyum atadılar. Onlara bu sözü verelim, 31 Mart'ta halkımızla birlikte irademizi onların ayaklarının altından alıp belediye binalarını biz yöneteceğiz" dedi.

Leyla Güven'i selamlayarak söze başlayan Edremit İlçe Eşbaşkan Adayı Gülcan Kaçmaz ise konuşmasında şunları ifade etti: "Leyla Güven'in eylemini selamlıyor, önünde saygıyla eğiliyoruz. Onları ne yapıyorsa yapsın 31 Mart'ta belediyeler geri alacağız" diye kaydetti.

ÇALDIRAN

Çaldıran Belediye Eşbaşkan adayları Leyla Atsak ve Faruk Demir, seçim çalışmaları kapsamında Akbaşak Mahallesi'ni ziyaret etti. Burada köylülerle bir araya gelen ve halay çeken eşbaşkan adayları, ardından halkla genel ve seçim sürecini konuştu.

BAŞKALE

Başkale Belediye Eşbaşkan Adayı Şengül Polat ise seçim çalışmalarını katıldığı özgün kadın toplantılarıyla sürdürdü. Yeni Mahalle’de kadınlarla bir araya gelen Polat, kadınların bir yandan erkek egemen anlayışa karşı mücadele yürütürken, bir yandan da partisine sahip çıktığını vurguladı.

İPEKYOLU

Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren İpekyolu Belediye Eşbaşkan adayları Şehzade Kurt ve Azim Yacan, Cevdet Paşa Mahallesi'nde halkla bir araya geldi. Yaşanan sorunlar hakkında mahalle halkından bilgi alan Yacan ve Kurt, yaptıkları konuşmalarda, "AKP ve kayyumları 31 Mart sabahı bu topraklarda siyasi olarak bitmiş olacaktır" diye konuştu.