Van’da Newroz kutlamaları sokaklara taştı

Van’da dün yapılan görkemli Newroz kutlamaları alana sığmadı ve sokaklara taştı. Sokaklara çıkan Vanlılar, "Bijî Serok Apo",  "Bijî Berxwedena Leyla yê” ve “PKK halktır halk burada" sloganlarıyla açlık grevi direnişçilerinin taleplerini haykırdı.

Van’da dün son yılların en görkemli Newrozlarından biri kutlandı. Kentin pek çok yerinde de kutlama ve eylemler düzenlendi.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kampüsü, Hacıbekir, Karşıyaka, Süphan ve Buzhane mahallelerinde yürüyüşler düzenlenerek tecrit protesto edildi.

Leyla Güven’in taleplerine sahip çıkan halk, "Bijî Serok Apo",  "Biji berxwedena Leyla yê”  ve “PKK halktır halk burada” sloganları attı.

Newroz alanında direklere PKK bayrakları asarken, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarını açan gençler, mahallelerde de Öcalan’ın ve DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in fotoğraflarını taşıdı.

Van’da Tekstil Kent İşçileri de, Newroz’u Tekstil Kent'te kutladı. Newroz ateşi yakan yüzlerce işçi, hep bir ağızdan ‘Bijî berxwedana leyla yê” sloganları attı.

VanYüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencileri ise kampüs alanında Newroz ateşi yaktı. Öğrenciler "Bijî berxwedana Leyla yê" sloganı atarak tecridi  protesto etti.