Van Gölü’nde yüzme sezonu başladı

Van Gölü’nde yüzme sezonu başladı. Havaların ısınmasıyla birlikte halk Van Gölüne girerek serinliyor.

Dünyanın en büyük sodalı gölü olan Van Gölü’nde havaların ısınmasıyla birlikte insanlar gölün sularına girerek serinliyor. Özellikle Van’ın Edremit, Gevaş, Erciş; Bitlis’in Tatvan ve Adilcevaz ilçelerinde yurttaşlar Van Gölü’ne girmeye başladı. Hala temiz koylara, kumluklara ve sahillere sahip Van Gölü’nde özellikle çocuklar gölün serin sularına girmeye başladı. Bir doğa harikası olan Van Gölü çevresinde birçok tarihi yapı bulunuyor.

Van Gölü ve havzasında yüzlerce kuş türü bulunuyor. Bunun yanında dünyada sadece Van Gölü’nde yaşayan İnci Kefali Balığı'na ev sahipliği yapıyor. İnci Kefali Balığı, her yıl 15 Nisan ile 15 Temmuz arasında göl çevresinde bulunan derelere göç ederek, doğa harikası bir görüntü sergiliyor.

Van Gölü’nün doğal güzelliği ile adalarında tarihi yapılardan dolayı her yıl binlerce yerli ve yabancı turist ağırlıyor. Bu güzelliklerinin yanı sıra suyunun sodalı olması nedeniyle şifa kaynağı olduğu ve birçok hastalığa iyi geldiği bilimsel olarak kanıtlanmış durumda. Suyunun serin olmasına rağmen, özellikle çocuklar yüzmekten geri durmuyor. Yaz ayları ile birlikte Amed, Ağrı, Iğdır, Hakkari, Muş, Şırnak gibi birçok kentten binlerce kişi yüzmek için Van Gölü’ne geliyor. Van Gölü’ne özellikle Haziran ile Eylül ayları arasında giriliyor. Eylül ayından sonra göl suyu soğumaya başlıyor.