Van halkı Şengal ve Rojava'ya ses verdi

DBP ve HDP Van il örgütleri, TSK’nin Rojava ve Şengal'e yönelik hava saldırılarını kitlesel basın açıklamasıyla kınadı.

DBP Van İl Örgütü binası önünde gerçekleşen basın açıklamasına DBP Van İl Eş Başkanı Ahmet Aygün, HDP Van İl Eş Başkanı Gülistan Orhan, HDP Van milletvekilleri Lezgin Botan, Adem Geveri, Barış Anneleri, TJA aktivistleri, eski belediye eş başkanları ile HDP-DBP ilçe örgütleri katıldı.

Basın açıklamasını DBP Van İl Eş Başkanı Aygün yaptı. Aygün yaptığı açıklamada, “Bilindiği gibi AKP hükümeti  uzun bir süredir, kirli yöntemlerle Kürt halkının kazanımlarına savaş açmış ve bu savaşı yönetmektedir. Son iki yıldır Kuzey Kürdistan'da hendek ve barikatları bahane edilerek başlatılan yıkım, katliam politikaları adım adım ilerletilerek adeta halkımızın tüm kazanımları elinden alınmaya çalışılmış ve halkımızın yürüttüğü özgürlük mücadelesini her alanda baltalama girişimleri de sürmektedir" dedi.

‘KÜRT KAZANIMLARINA TAHAMMÜL EDEMİYOR'

Aygün, şöyle devam etti: "AKP hükümeti uzun süredir içeride halkımıza yönelik kirli savaş yöntemleriyle, saldırılarıyla yetinmemiş; en son da 25 Nisan günü gece saatlerinde Rojava'ya ve Şengal'e hava saldırısı düzenleyerek halkımızın canıyla kanıyla özgürleştirdiği alanları uluslararası hukuku çiğneyerek bombalamıştır. AKP'nin bu saldırıları aslında nasıl bir Kürt düşmanlığı yaptığını gözler önüne sermektedir. AKP hükümeti nerede olursa olsun hiçbir Kürt kazanımını kabul etmeyeceğini ve tüm kirli savaş yöntemleri kullanarak Kürt halkının özgürlük arayışını ve mücadelesini kırmaya ve engellemeye çalışacağını bir kez daha ortaya koymuştur.”

‘HALKIMIZI ROJAVA VE ŞENGAL’İ SAHİPLENMEYE ÇAĞIRIYORUZ’

“Bizler, AKP’nin  bu kirli politikalardan vazgeçmesi için tüm halkımızı Rojava ve Şengal halkını sahiplenmeye çağırıyoruz" diyen Aygün, AKP hükümetinin yürüttüğü tüm faaliyetlere karşı halkla birlikte demokratik tepkilerimizi ortaya koyacaklarını söyledi. Aygün, "Önümüzdeki günlerde gündemimiz Rojava ve Şengal’e yönelik saldırılar olacaktır. Rojava ve Şengal halkına yönelik saldırıları halkımızla birlikte düzenleyeceğimiz eylem ve etkinliklerimizle bir kez daha boşa çıkaracağız" şeklinde konuştu.

‘HALKIN ÖNÜNDE HİÇBİR GÜÇ DURAMAZ’

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Halkın mücadelesi önünde durabilecek tek bir güç olamaz. Halkımızın kanıyla canıyla elde ettiği kazanımları ve hele hele IŞİD gibi insanlık düşmanı örgütleri yok eden Kürt halkına karşı başlatılan bu kirli savaş politikalarını bir kez daha lanetliyoruz. Bu operasyonlar 16 Nisan referandumunda Kürt halkından adeta bir şamar yiyen AKP’nin aynı zamanda intikam duygusuyla  düzenlediği operasyonlardır. Dışarı ve içeride sıkışan AKP, MHP ile kurduğu ittifakın gereğini yapmaktadır. Onlar faşizmin gereğini yapıyorsa bizler de devrimci, yurtsever olmanın gereğini yapacağız ve dört parçada halkımızı yalnız bırakmayacağız. Bu sadece bizim değil aynı zamanda tüm insanlığın temel vazifesidir. Buradan AKP hükümetine çağrımız; bu kirli  savaş politikalarından vazgeçmesidir. Aksi durumda Kürt halkı kendi demokratik mücadelesini büyütecektir."

GEVERİ: SALDIRMAKTAN VAZGEÇ

Aygün’ün ardından konuşan HDP Van Milletvekili Adem Geveri de, hava saldırılarını kınayarak, Kürt kazanımlarına karşı devletin tahammülsüz davrandığını ifade etti. Geveri, AKP’yi saldırı politikalarından vazgeçmeye çağırdı.