Van halkı işgale tepkili

Van halkı, Türk ordusunun devam eden Efrîn'i işgal girişimine tepki gösteriyor.

Van’da bir süredir alanlarda olup Efrîn’in işgalini protesto eden halk, Kobanê sürecinde yaşananları hatırlatarak sessiz kalmayacaklarını söylüyor. Yaşananlara tepki gösteren Meryem Tuncer, Türk asker annelerinin de 'savaş hayır' diyebilmesi gerektiğini belirtiyor. Kürt halkına yönelik böylesi bir saldırı kabul edemediklerini kaydeden Tuncer, Kürt düşmanlığından kaynaklanan bu saldırganlığı kınıyor.

Rusya'nın tutumuna tepki gösteren Hacı Alaca, Türkiye’nin tamamen Kürt düşmanlığı yaptığını kaydediyor. "Kürt halkının yakasından düşmelerini istiyoruz" diyen Hacı Alaca, şöyle devam ediyor: "Kürt halkı çok ağır bedeller ödedi ve ödüyor. 80 yıldır özgürlüğü için direniyor. Mücadelesi haklıdır. Kürt halkı insanlığı DAİŞ belasından kurtarmasına rağmen Rusya’nın tutumunu kınıyorum. ABD'nin de tavrını netleştirmesini bekliyorum. Kürt halkı yıkılmaz, yenilmezdir…”

Yerine kayyum atanan Edremit Belediye Eşbaşkanı Rojbin Sevil Çetin ise Efrîn'de sivillerin, çocukların katledildiğini belirterek, "Kobanê’de bunları yaşamıştık. Ancak Kürt halkının buna karşı direnişi hala akıllardadır. Kürt halkı özgürce yaşamak istiyor. Bu saldırılara karşı sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz" dedi.

Feyyaz Başak da sivillerin öldüğüne dikkat çekti. Vicdanı olan herkesin savaşa karşı durması gerektiğini ve bunun insanı bir tavır olduğunu dile getiren Başak, Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'protesto edenleri ezer geçeriz' tehdidine rağmen tepkilerini ortaya devam edeceklerini ifade etti.