Van kayyumunun Eğitim Destek Evi nefreti!

Eğitim Destek Evi’nde çalışan 23 öğretmen ile kantin ve çay ocağı sorumlusu, iş akitleri dolmamasına rağmen, kayyum tarafından işten çıkarıldı.

Sami Dinç Eğitim Destek Evi 2009 yılında Van Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet yürütmeye başladı. 7 yıl içerisinde, 700 öğrenciye eğitim hizmeti sundu. Ancak Van Valiliği geçen yıl aldığı bir kararla Eğitim Destek Evi’nin kapatılmasına karar verdi. Kapısına mühür vurulan eğitim evinin kapanması nedeniyle yüzlerce öğrenci mağdur edildi. Eğitim evinin yeniden açılması için, Van Valiliği’ne yapılan başvurular sonuçsuz kaldı.

Van’daki eğitim evi gibi İzmir’de faaliyet yürüten Eğitim Destek Evi de KHK ile kapatılmıştı. Geçtiğimiz günlerde açıklanan son KHK ile yeniden açılmasına karar verildi. Ancak, Van Eğitim Destek Evi bir türlü açılamadı.

Geçen ay Van Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Van Valisi İbrahim Taşyapan, Kadın Sığınma Evi ve Kadın Politikaları Daire Başkanlığı’nı kapatarak tepki topladı. Van halkının ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmayan kayyum Taşyapan, atanmadan önce kapattığı Eğitim Destek Evi’nden, kapalı olduğu halde yine vazgeçmedi. Kayyum bu defa Eğitim Destek Evi’nde daha önce çalışan 25 kişiyi sözleşmeleri olmasına rağmen keyfi gerekçelerle işten çıkardı.

Eğitim Destek Evi kapatıldıktan sonra 23 öğretmen ile kantin ve çay ocağı sorumlusu Belediye bünyesinde; kültür, sağlık, kadın politikaları ve halkla ilişkiler birimlerinde görevlendirilmişlerdi.

Kayyum Taşyapan, 25 öğretmeni, henüz süresi dolmayan iş ihalesine rağmen, işe gelmemelerini gerekçe göstererek işten çıkardı.