Van Valisi seçim çalışmasında

Van Valisi Murat Zorluoğlu, AKP’ye oy verilmesi için köy ve aşiret ziyaretlerini sürdürüyor. Vali Zorluoğlu, at sırtında dolaşmayı bile göze alıyor.

Efrîn işgali sırasında fırlatılan roketlere askerler tarafından ismi yazılan ve bunu sosyal medya hesaplarından paylaşan Van Valisi Murat Zorluoğlu, yaklaşan seçimler öncesi AKP Van İl Başkanı gibi çalışıyor.

Zorluoğlu, 10 gün içinde Van’ın en kadim aşiretleri olan Gevdan ve Alanları temsil ettiğini iddia eden birkaç kişiyle bir araya geldi. Ardından Bruki Aşireti Derneği’nin açılış törenine katılarak AKP’ye destek istedi. Erciş’te korucu köyü olarak bilinen Ulupamir’i ziyaret eden Vali Zorluoğlu, at sırtında köyleri dolaşıp AKP’ye oy toplamaya çalışıyor.

AKP İL BAŞKANLARI GİBİ

Konuya ilişkin ANF’ye konuşan HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, “Kayyum, bir gasp politikasıdır. Kayyum olarak görevlendirilen valiler zaten yasaların dışına çıkmış ve tarafsızlıklarını yitirmişlerdir. AKP’nin il başkanları gibi siyaset yapıyorlar" dedi.

AŞİRET İLERİ GELENLERİ DEĞİLLER

Gasp edilen halkın belediyelerine atanmış kayyumların halka karşı suç işlemeye devam ettiklerini kaydeden Botan, aşiret reisleri ya da ileri gelenleri diye görüştüklerinin de temsil etme ehliyetine sahip olmadıklarını vurguladı. Botan, "Görüştükleri kişilerin çoğu 90’lı yıllardan bu yana devlet güçleriyle hareket eden kesimlerdir. Bunlar halk arasında teşhir olmuş, itibarlarını yitirmiş, karşılıkları olmayan kesimlerdir" şeklinde konuştu.

Van Valisi’nin bu kişiler üzerinden Aşiretlere yönelik manipülasyon faaliyetine işaret eden Botan, "Kürdistan’da 90’lı yıllardan bu yana ciddi siyasi, kültürel ve sosyolojik dönüşüm yaşanmakta; Kürtlerde hızla ulusal bilinç gelişiyor. Devletin bu araçlara yeniden sarılması, çaresizliğini gösteriyor” dedi.