VASKİ’de çalışan avukatlardan kayyum tepkisi

Van Büyükşehir Belediyesi VASKİ Genel Müdürlüğü’nde denetçi olarak görev yapan ÖHD üyesi üç avukat, belediyenin AKP/MHP tarafından gasp edilmesi üzerine görevlerinden istifa etti.

Van Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı kayyum atanmasının ardından belediyeye bağlı Van Su ve Kanalizasyon İşleri (VASKİ) Genel Müdürlüğü'nde denetçi olarak görev yapan Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi üç avukat görevlerinden istifa etti.

Avukatlar Cahit Ertan, Medeni Gür ve Sevda Aydın, halkın iradesine yapılan bu saygısızlığı kabul etmediklerini söyleyerek görevlerinden istifa etti.

Avukatların VASKİ Genel Müdürlüğü’ne verdikleri istifa dilekçelerinde şu ifadeler yer aldı:

"Hukuka aykırı bir şekilde Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na kayyum atanmıştır. Yapılan bu idari işlem hukuka ve teamüllere aykırıdır. Kayyum ataması toplumda vicdanı rahatsızlık yaratmış, aynı vicdanı rahatsızlık tarafımızda da hissedilmektedir. Hiçbir izahı ve elle tutulur yani olmayan, temelden ve dayanaktan yoksun, soysuz politikalarla yapılan kayyum atamasını, vicdanen kabul etmem mümkün değildir. Hukukçu olarak uygulanan bu keyfi davranış nedeniyle, getirilmiş olduğumuz görevlerimden istifa etmeyi ahlaki ve etik bir sorumluluk olarak görüyorum."