Viranşehir'den çağrı: Açlık grevleri için sorumluluk alın!

HDP Viranşehir İlçe Örgütü, tecride karşı açlık grevinde olanları selamladı, Leyla Güven'in sağlığının kritik durumda olduğuna dikkat çekti. Eylemde, "Sol, aydın kesimler sorumluluk almalı" denildi.

HDP Viranşehir İlçe Örgütü, İmralı tecridi ve buna karşı sürdürülen açlık grevlerine dikkat çekmek için parti binası önünde basın açıklaması yaptı. Eyleme Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü, parti yöneticileri ve çok sayıda kişi katıldı. Leyla Güven’in fotoğraflarının taşındığı eylemde konuşan HDP Viranşehir İlçe Eşbaşkanı Rukiye Dakkak, açlık grevinde olan Güven’in sağlık durumunun her geçen gün kötüye gittiğini söyledi. Tecridin insanlık suçu olduğunu dile getiren Dakkak, bu uygulamadan bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini söyledi. 

‘KRİZLER TECRİTLE DAHA DA DERİNLEŞİYOR'

HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Leyla Güven’in ülkede barış ortamının sağlanması için amansız bir mücadele içinde olduğunu söyledi. Güven’in hayatı boyunca Kürt halkının özgürlüğü için mücadele ettiğini dile getiren Sürücü, şimdi de bedenini ölüme yatırarak özgürlük mücadelenin ön saflarında yerini aldığını kaydetti. Türkiye’de gerek ekonomik, gereke se siyasal anlamda derin bir krizin yaşandığına dikkat çeken Sürücü, bu krizlerin tecrit politikası ile daha da derinleştiğini vurguladı. 

Sürücü, aydın, demokrat, ilerici, sol ve sosyalist kesimlerin daha çok sorumluluk alması gerektiğini dile getirdi.