Xakurkê’de Türk askerlerine yönelik birçok eylem düzenlendi

HPG BİM, Medya Savunma Alanları’nda devam eden Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında Türk askerlerine yönelik bir dizi eylem düzenlendiğini açıkladı. Eylemlerde çok sayıda asker öldürüldü.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) işgalci Türk ordusuna yönelik Xakurkê’de bir dizi eylem düzenlendiğini kaydetti.

HPG BİM açıklaması şöyle:

“Medya Savunma Alanları’nda devam etmekte olan Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi çerçevesinde, Xakurkê bölgesinde işgal harekatı düzenleyen işgalci TC ordusuna yönelik güçlerimiz bir çok alanda etkili eylemler düzenlemiştir. Bu kapsamda:

İNDİRME YAPMAYA ÇALIŞAN ASKERLERE SABOTAJ EYLEMİ

13 Temmuz günü işgalci TC ordusu Koordine Tepesi’ne indirme yapmaya çalıştığı esnada güçlerimizce bir sabotaj eylemi gerçekleştirilmiştir. Bu eylemde hedeflenen düşman birliğindeki 2 işgalci asker öldürülmüştür.

15 Temmuz günü saat 09.30'da Şehit Derweş Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusunun mevzii ve barınaklarına yönelik bir eylem düzenlemiştir. Tepede işgalcilere ait bir konteynır güçlerimizce hedeflenerek vurulmuştur. Konteynırın tümden imha edildiği bu eylemde 4 düşman askeri öldürülmüştür.

15 Temmuz günü saat 13.00'da Helikopter Tepesi’nde konumlanmaya çalışan işgalci TC ordusunun birliklerine yönelik bir sabotaj eylemi gerçekleştirilmiştir. Çok sayıda düşman askerinin hedeflenip vurulduğu bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

16 Temmuz günü (bugün) saat 08.00'da güçlerimiz, Şehit Derwêş Tepesi’ndeki düşman birliğini ikinci kez hedeflemiştir. Konumlanmaya çalışan askerlerin suikast silahları ile vurulduğu bu eylemde 1 düşman askeri öldürülmüştür.

BİNGÖL’DEKİ OPERASYON GERİ ÇEKİLDİ

İşgalci TC ordusu 1 Temmuz günü Bingöl'e bağlı Yayladere, Şehit Hesen, Lameç, Şevdin ve Barav alanlarında bir operasyon başlatmıştır. 10 Temmuz gününe kadar devam eden bu operasyonda düşman güçleri sonuçsuz bir şekilde bu alanlardan geri çekilmiştir.”