Xakûrkê’deki gerilla güçlerine kutlama mesajı

Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı, Lêlîkan’da Türk ordusuna yönelik eylem düzenleyen Xakûrkê’deki gerilla güçlerini kutladı.

Güney Kürdistan’nın Xakûrkê bölgesine bağlı Kürdistan’ın Lêlîkan alanında 27 Nisan günü Türk ordusuna yönelik eylem düzenlendi. HPG-BİM, eylemde en az 34 askerin öldürüldüğünü açıklamıştı.

Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı, eylemin dönemim taktik ve ruhuna uygun olduğunu belirtti ve gerilla güçlerini kutladı.

‘Xakûrkê Eyalet Komutanlığı’na başlıklı Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı mesajı şöyle:

‘’Türk sömürgeci işgal güçlerinin Güney Kürdistan’ın Lêlîkan hattını işgal etmesine karşı güçlerinizin bir süreden beri geliştirdiği direniş eylemleri her biri kendi başına anlamlı ve değerli olmuştur.

En son 27.04.2018 tarihinde eyalet güçlerinizin gündüz saat 12 de Lêlîkan’daki işgal kuvvetlerine karşı gerçekleştirdiği devrimci operasyon dönemin taktik, vuruş tarzı, saldırı ruhu bakımından oldukça içerikli ve başarılı olmuştur. Birçok koldan gerçekleşen devrimci operasyonun, tek bir şehit verilerek düşmana önemli darbelerin vurulmuş olması da eylemin başarı düzeyini açığa çıkarmaktır. Bu başarılı, dönem ruhuna uygun önemli eylemden dolayı komutanlığınızı, komutanlığınız şahsında eyleme katılan, katkı sunan tüm komuta ve değerli savaşçıları ve eyaletinizin tüm güçlerini kutluyor başarılarınızın devamını diliyoruz. Bu eylemde kahramanlık destanı yaratarak şahadete ulaşan Serdem Pir yoldaşı anıyor, tüm yoldaşlara Önderlik çizgisinde, kahraman şehitlerimizin izinde yürüttüğü mücadelede üstün başarılar diliyor, hepinizi tüm devrimci coşkumuzla selamlıyoruz.’’