Xakurkê ve Çelê’de eylemler

HPG/YJA Star gerillaları, Xakurkê ve Çelê’de Türk askerlerine yönelik eylemler gerçekleştirdi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Xakurkê ve Çelê’de gerçekleştirilen eylemlere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

MEVZİ VE BARINAKLAR YOĞUN ATEŞ ALTINA ALINDI

Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir. Bu kapsamda:

8 Ağustos günü saat 09.50’de Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Xeregol Tepesi’nde konumlanan işgalci askerlere yönelik eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının yoğun ateş altına alındığı bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

Güçlerimiz, aynı gün saat 13.00’da Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesine bağlı Şehit Derwêş Tepesi’ndeki operasyon birliğine yönelik eylem gerçekleştirmiştir. Düşman mevziilerinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

GEVER’DE 2 GERİLLA ŞEHİT DÜŞTÜ

Ağustos tarihli açıklamamızda işgalci TC ordusunun 28 Temmuz günü Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Dêzê köyü çevresinde bir operasyon başlattığını kamuoyu ile paylaşmıştık. Bu operasyonda yaşanan çatışma ve bombardımanlarda Brusk ve Karker arkadaşlarımız son mermilerine kadar kahramanca savaşarak şehadete ulaşmıştır.

Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir;

Kod Adı: Brusk Serhat
Adı Soyadı: Ömer Davut Orak
Doğum Yeri: Muş
Anne - Baba Adı: Mevlüde – Mehmet Safi
Şehadet Tarihi ve Yeri: 28 Temmuz 2019 / Gever

 

Kod Adı: Karker Botan
Adı Soyadı: Welat Çetin
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Rabia – Halil 
Şehadet Tarihi ve Yeri: 28 Temmuz 2019 / Gever

Brusk arkadaşımız, 1997 yılında Muş’ta yurtsever bir çevrede dünyaya gelmiştir. Her gün düşman gerçekliği ile yüz yüze kalan Brusk yoldaş, işgalcilerin Kürt halkına karşı yürüttüğü bu zulmü kabullenmemiş ve 2014 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Katılım sağladığı ilk günden itibaren verdiği bağlılık yemini ile kendisini Önderliğe, halkına ve şehitlere adamıştır. Hangi alanda olursa olsun küçük veya büyük tüm görevleri aynı düzeyde ve büyük bir sorumluluk duygusu ile yaklaşarak tamamlamaya çalışmıştır. Arkadaşları arasında fedakarlığı, temizliği ve dürüstlüğü ile tanınan Brusk yoldaş, bulunduğu her yerde öncülük misyonunda rol oynamıştır. Kazandığı birikim ve tarihi bilinç ile düşmana karşı Kürdistan dağlarında kahramanca savaşan Brusk yoldaşımız, emeğin ve bağlılığın temsilcisi olmuştur.

Karker yoldaş, 1997 yılında Amed’te yurtsever bir aile çevresinde dünyaya gelmiştir. Kazandığı aile kültürü ve yurtsever bilinç ile büyüyen Karker yoldaş, kirli sistem içerisinde bu duyguları yaşatıp büyütmenin ancak onurlu bir mücadele ile olacağı gerçeğini görmüştür. Bu temelde 2015 yılında Kürt halkına saldırıların en çok yoğunlaştığı bir dönemde gerilla saflarındaki yerini almıştır. Dağlarda aldığı eğitim ile kendisini yetkin bir gerilla olarak yetiştiren Karker yoldaş, savaşta kazandığı tecrübe ile düşmana birçok yerde etkili cevaplar veren yoldaşımız olmuştur. Düşmana karşı mücadelede hiç duraksamayan Karker yoldaş, 24 saat gerillacılığı kendi bedenine işlemiştir. Yaşamdaki güler yüzlü ve mütevazı duruşu ile tüm yoldaşlarının gönlünde önemli bir yer kazanan Karker yoldaş, şehit düştüğü ana kadar da hiç yılmadan şehitler çizgisinde yürümeyi bilen arkadaşlarımızdan olmuştur.

Şehadete ulaşan Brusk ve Karker yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, yoldaşlarımızın verdiği özgürlük mücadelesini zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz.

SAVAŞ UÇAKLARI VE HELİKOPTERLER CUDİ’Yİ BOMBALADI

6 Ağustos günü işgalci TC ordusu Şırnak’ın Cudi Dağı bölgesinde bulunan Hesena alanını savaş uçakları ve taarruz helikopterleri ile bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardıman ile ilgili ayrıntılı bilgiler netleştirildikçe kamuoyu ile paylaşılacaktır.”