Xanesor’da dron saldırısı: Irak Güvenlik Komisyonu inceleme yaptı

Türk devletinin Şengal’in Xanesor nahiyesinde bir eve yönelik SİHA saldırısından sonra Irak Güvenlik Komisyonu olay yerinde inceleme yaptı.

İşgalci Türk devletine ait bir dron, öğle saatlerinde Xanesor’daki bir evi hedef aldı.

RojNews’in Şengal Özerk Yönetim ve halk meclislerinden aldığı bilgiye göre, bomba inşaat halindeki boş bir eve isabet etti. Saldırıda yurttaşlara ait evlerde de hasar oluştu.

Dron saldırısından sonra Irak ordusu, polis ve Ulusal Asayiş’ten oluşan bir güvenlik heyeti olay yerine giderek inceleme başlattı.

Soruşturma devam ederken yetkililer henüz resmi bir açıklamada bulunmadı.

Ancak RojNews’e konuşan Xanesor Halk Meclisi Üyesi Heci Kuli “Bu saldırı için Xanesor’un seçilmesi bilinçli yapılan bir eylemdir. Bu saldırı açıkça halkın geri dönüşüne karşı yapılmış bir saldırıdır. Saldırıya verilecek en doğru cevap halkımızın Şengal’e geri dönmesi olacaktır. Halkımıza, bu saldırılara topraklarına dönerek karşılık verme çağrısında bulunuyoruz” dedi.

Sinunê Nahiyesi’nin yöneticilerinden Xwedêda Çukê ise  “Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani Şengal’e gelerek 9 Ekim Anlaşması’nın uygulanması için girişimlerde bulunmak istedi. Ancak halkın iradesini gördüğünde anlaşmanın uygulanamayacağını anladı. Bu nedenle de tekrar saldırmaya başladılar. Halkımız tüm saldırılara rağmen topraklarına dönmeye devam ediyor” diye konuştu.