Yağız'ın durumu endişeleri arttırıyor

Hewlêr’de 103 gündür açlık grevinde olan Nasır Yağız’ın sağlık durumuna ilişkin endişe verici belirtiler artmaya başladı. Yağız, insanları tanımada da zorluk yaşıyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için 103 gündür açlık grevinde olan Nasır Yağız’ın sağlık durumuna ilişkin endişeler artıyor.

Haftalardır yataktan çıkarmakta zorlanan, görme ve duyma yetisi zayıflayan Nasır Yağız son bir haftadır, erken uyanmasına rağmen öğleden sonrasına kadar da yatağından kımıldayamıyor.

Refakatçileri Yağız’ın kendisini ziyarete gelenleri de tanımakta güçlük çektiğine dikkat çekiyor.

FADİLE TOK’UN DURUMU

Maxmur’da 43 gündür süresiz-dönüşümsüz grevde olan Fadile Tok’un sağlık durumunda da kötüleşme yönünde belirtiler artmaya başladı. Özellikle tansiyon sorunu yaşayan Tok, moralinin yüksek olduğunu ve tecrit kırılmadan eylemden vazgeçmeyeceğini belirtiyor.

Hewlêr’de Nasır Yağız’ın grevine paralel olarak dönüşümlü açlık grevleri de 103 gündür sürüyor. 103’üncü gününde 53’üncü grup açlık grevini devraldı.

AÇLIK GREVLERİ YAYILIYOR

Açlık grevleri Hewlêr ve Maxmur’un ardından bir çok bölgeye yayıldı.

Kelar’da Mühendis Herêm Mehmud’da tecride karşı 24 Şubat’ta süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemi başlattı. Mehmud’u 25 Şubat’ta Ressam Cuma Kerim, 26 Şubat’ta öğretmen Serdar Melihe takip ederek, destek grevlerinde bulundu.

Bir diğer açlık grevi de Süleymaniye’nin Pêncwên ilçesinde yaşayan Yunus Ömer tarafından başlatıldı. Süleymaniye kentinde dönüşümlü açlık grevi 80’inci gününe girdi. Eylemin 79’uncu gününde 40’ıncı bir grup grevi devralmıştı. Süleymaniye’deki grev Mezopotamya İşçileri Derneği öncülüğünde yürütülüyor.