'Yarın Strasboug'da süresiz-dönüşümsüz açlık grevi başlatıyoruz'

KCDK-E, Öcalan üzerindeki tecride karşı yarın Starsabourg'da 18 kişinin katılımıyla süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemi başlatacaklarını açıkladı.

KCDK-E, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı 17 Aralık'ta süresiz dönüşümsüz açlık grevine başlayacaklarını duyurdu. Açıklamada şu hususlara dikkat çekildi:

"Diktatör Erdoğan ve AKP-MHP faşist devleti İmralı’da Kürt Halk Önderi Sayın Öcalan’a uyguladığı tecritle Kürdistan’da savaş ve katliamı daha da derinleştirirken, Türkiye’de muhalif, aydın, demokrat ve devrimcilere uyguladığı baskıları pervasızlaştırarak İmralı tecrit sistemini tüm ülkede ve Ortadoğu’da hayata geçirmektedir.

Türkiye’de demokrasi ve özgürlüklerin gelişmesi, dört parça Kürdistan’da Erdoğan devletinin katliamlarını durdurmak, halklar arasında özgürlük, eşitlik geliştirmek ve tüm sorunlarımızı diyalog yoluyla çözmek için İmralı tecridini kırmalıyız.

DTK Eşbaşkanı Sayın Leyla Güven’in başlattığı açlık grevi 39. gününe girmekte ve bugün Türkiye cezaevlerinde Dönüşümsüz ve süresiz açlık grevini başlatacak olan siyasi tutsakların eylemini de selamliyoruz. Tüm cezaevlerinde, ülkedeki ve yurt dışındaki açlık grevleri yayılmaktadır. Tüm bu açlık grevi eylemleri belli bir kamuoyu duyarlılığı yaratmıştır. Ancak CPT ve diğer kurumlar henüz sessizliklerini bozmamışlardır.

Ayrıca diktatör Erdoğan her türlü kirli çabayı devreye sokarak başlatılan bu hamleye karşı Kürdistan, Rojava ve cezaevlerinde saldırılarını artırarak kamuoyu tepkisinin önünü kesmek istemektedir. 13 Aralık günü Maxmur kampına ve Şengal’e dönük hava saldırıları bu saldırının bir parçasıdır.

Bu nedenle direnişimizi bir üst aşamaya taşıyarak sürdürmemiz gerekmektedir. Bu temelde Sayın Öcalan üzerindeki tecridi kırmaya dönük başlattığımız süreci açlık grevlerini, süresiz ve dönüşümsüz açlık grevine dönüştürme temelinde Strasburg’da 18 arkadaşın katılımı ile yeni bir eylem sürecini başlatma kararı aldık. Kürdistan ve Türkiye halklarının özgürlüğü, savaşın durdurulması için tecridi kırmamız gerekmektedir. Bunun içinde bu süreçte bedel ve fedakârlık gerektirmektedir. Bunun için 17 Aralık Pazartesi günü süresiz -dönünüşsüz açlık grevini başlatıyoruz.

KCDK-E olarak başta tüm Güney Almanya ve İsviçre'deki halkımız olmak üzere duyarlı tüm ilerici insanlığa, devrimci, demokrat, aydın ve Erdoğan zulmüne uğramış tüm muhalifleri 17 Aralık saat 13:00’de CPT'nin önünde, Avenue de l'europe'da adresinde gerçekleştirilecek basın toplantımıza katılmaya çağırıyoruz."