YBŞ’den 19 Temmuz açıklaması

YBŞ Komutanlığı: Rojava devriminin Şengal’deki mücadele üzerinde de tartışılamayacak kadar büyük bir etkisi ve katkısı olmuştur.

19 Temmuz devriminin yıl dönümüne ilişkin yazılı bir açıklama yapan YBŞ Komutanlığı, şunları belirtti: “Yılların emeği ve ödenen onca bedellerle, halkların yeniden yaşam şansı bulduğu ve destansı bir direniş ile kazanılmış olan Rojava devriminin 5. yıldönümünde, ezilen tüm halkların özgürlük mücadelesini selamlıyor ve en baştan bugüne kadar Kürt halkının özgürlüğü uğruna yaşamlarını feda eden kahraman şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Bizlere miras bıraktıkları anılarının önünde saygıyla eğiliyoruz. Aynı zamanda dünyanın farklı coğrafyalarından gelip enternasyonal fikirler doğrultusunda Rojava devrimini kendi devrimleriymiş gibi benimseyip bu uğurda kahramanca çarpışarak şehit düşen enternasyonalist devrimcileri de saygı ve minnetle anıyoruz.

19 Temmuz Devrimi; Önder Apo’nun mimarı olduğu, demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü toplum paradigmasıyla yaşam bulmuştur. Bununla birlikte toplumun esas yürütücü gücü konumunda olan gençler ve kadınlar Rojava devriminin öncülüğünü yapmışlardır.

Hegemon güçlerin bütün saldırı ve tehditlerine rağmen ne pahasına olursa olsun devrim korunmuş ve bu günlere kadar daha da genişletilerek getirilmiştir. Rojava devrimi salt Kürt halkının değil tüm ezilen halkların özgürlük mücadelesi halini almış ve dünyanın dört bir yanından gelen ve devrime sahip çıkan devrimcilerden de anlaşılacağı gibi bu devrim tüm ezilen dünya halklarının devrimi halini almıştır.

Tabi Rojava devriminin Şengal’deki mücadele üzerinde de tartışılamayacak kadar büyük bir etkisi ve katkısı olmuştur. 2014 yılından beri nasıl ki Rojava Kürdistan’ında barbar DAİŞ’e karşı insanlık onurunu korumak için tarihi bir mücadele yürütülmüşse Şengal’de de bunun yansıması olarak büyük bir direniş sergilenmiş ve özgürleştirilen Şengal toprakları Êzidî halkına armağan edilmiştir.

Bununla birlikte Rojava devriminden sonra demokratik özerkliğin ilan edilmesi ve adım adım daha da sistemli hale getirilmesi Şengal’deki mücadelemizde olduğu gibi, Şengal toprakları özgürleştirildikten sonra şu anda çalışmaları yürütülen demokratik özerklik ilanı çalışmalarında da büyük esin kaynağı olmuştur. Bundan dolayı bir kez daha bizlerden her türlü desteği esirgemeyip mücadelemize ışık tutan kahraman şehitlerimiz saygı ve minnetle anıyoruz. Bu yolda halkların özgür yaşam hayallerini gerçeğe kavuşturmak için sonuna kadar Gelhatların, Arinlerin ve daha isimlerini sayamadığımız nice kahraman şehidimizin yolunda ilerleyeceğimizin sözünü veriyoruz. Bununla birlikte Rojava devrimini ve şuanda barbar DAİŞ’e karşı her cephede mücadele yürüten savaşçıları en içten duygularımızla selamlıyoruz.”