YBŞ Komutanı: Direnecek gücümüz var; hakimiyet kuramayacaklar

Saldırılara ilişkin ANF’ye konuşan YBŞ komutanlarından Zerdeşt Şengali, halka ait yerlerin hedef alınarak psikolojik baskı kurmanın hedeflendiğini ve bununla halkın teslim alınmak istendiğini söyledi.

Türk devletinin bu gece saat 02.00’de Şengal’e yönelik geliştirdiği hava saldırısında 1 sivil yaşamını yitirirken, 1 ve sivil ve 1 YBŞ savaşçısı da yaralandı.

YBŞ Komutanı Zerdeşt Şengali, "3 Ağustos ve 3 Mart saldırılarına karşı teslim olmayıp direndiysek bundan sonra da aynısını yapacağız. Buna gücümüz de var. Herkes de bunu görecektir" dedi. Şengali, "Tüm halkımız bu faşist, soykırımcı Türk devleti ve işbirlikçilerine tepkilerini alanlara çıkarak göstermeli ve Şengal’e sahip çıkmalıdır" çağrısında da bulundu.

Çok sayıda savaş uçağının katıldığı saldırıda Şengal radyosu, düğün salonu ve halka ait yerler hedef alındı.

Saldırılara ilişkin ANF’ye konuşan YBŞ komutanlarından Zerdeşt Şengali, halka ait yerlerin hedef alınarak psikolojik baskı kurmanın hedeflendiğini ve bununla halkın teslim alınmak istendiğini söyledi. Şengali, “Gelişecek her saldırı karşısında kendimizi savunacağız. Halkımız da her yerde Şengal'i sahiplenme eylemlerini geliştirmeli" dedi.

'TÜRK DEVLETİ DAİŞ’İN YARIM KALAN İŞİNİ TAMAMLAMAK İSTİYOR'

Saldırılarla Şengal halkının iradesinin kırılarak teslim alınmaya ve Şengal’in boşaltılmaya çalışıldığını belirten Şengali, “Onun için de daha çok halka ait yerler hedef alındı. Kersê Vadisi Şengal Êzidîlerinin tarih boyunca dış saldırılar karşısında kendisini koruduğu bir yer olmuştur. 3 Ağustos 2014 DAİŞ saldırısı sırasında da halkımız burada kendisini korumaya aldı. O açıdan sembolik bir yerdir ve bilerek burayı hedef aldılar" dedi.

Türk devletinin DAİŞ’in 2014’te yapamadığını yapmayı, fermanı sonuca götürmek istediğini söyleyen Şengali, devamla şunları belirtti:

“Bu saldırılar tabii ki, 3 Ağustos DAİŞ saldırısı ve 3 Mart KDP ile Türk devletine bağlı çetelerin saldırılarının bir devamıdır. Zaten herkes Türk devletinin DAİŞ çetelerinin en büyük destekçisi olduğunu biliyor. DAİŞ ile ortak bir güçtür. En büyük destekçisidir. Aynı şekilde 3 Mart saldırısı da 73. Fermanın devamı ve tamamlama amacıyla geliştirilen bir saldırıydı. Orada da başarısız olunca bugünkü saldırıyla sonuca götürmeyi amaçladılar. Tüm bu saldırıların karar merkezi Ankara’dır. Aynı merkezden belli bir amaca dönük geliştiriliyor bu saldırılar. Bunlara destek veren ise ihanetçi Kürt kesimleridir. Kendi varlığını Türk devletinin geleceğinde görenlerdir.”

'KENDİMİZİ SAVUNACAĞIZ'

Şengali, saldırıların devam etmesi durumunda kendilerini koruyacaklarına, kutsal Êzidxan topraklarını kimseye terk etmeyeceklerine dikkat çekerek, tarih boyunca yapılan bu tür saldırıları işaret ederek, bugün de gelişen saldırıların onlar gibi sonuçsuz kalacağını kaydetti. Şengali, “Tüm bu saldırıları geliştirenler Êzidîlerin direnişi karşısında tasfiye olarak tarihin çöp sepetine atıldılar. Ama Êzidiler kaldı. Bundan sonra da içeriden dışarıdan, saldırılar nereden gelirse gelsin biz boyun eğmeyeceğiz, halkımız boyun eğmeyecektir. Biz YBŞ-YJŞ savaşçıları da nasıl ki 3 Ağustos ve 3 Mart saldırılarına karşı teslim olmayıp direndiysek bundan sonra da aynısını yapacağız. Buna gücümüz de var. Herkes de bunu görecektir; hiçbir çete gücü bu topraklarda hakimiyetini kuramayacaktır" mesajını verdi.

'KDP KARA PROPAGANDA YAPIYOR'

KDP basınının, bu saldırılara YBŞ’nin varlığının sebep olduğu yönündeki iddia ve propagandalarına da tepki gösteren Şengali, “Bu kara propagandadır. Bunlar tamamen düşman zihniyetlidirler. Çünkü herkes biliyor ki, Türk devleti Kürt halkının düşmanıdır. Nerede gücü yeterse saldırır. Özgür Kürde tahammülü yoktur. Bu tür söylemlerle kimse ne kendisini ne de Kürt halkını kandırma hakkına sahip değildir. Türk devletinin Kürt düşmanlığı tarihten tescillidir. Bunlar böyle konuşacaklarına biraz Türk devletinin tarihini araştırsınlar. Bunlar dönüp Türk devletinin Kerkük’te Kürt bölgesel bayrağına gösterdiği tepkiye baksın. Bunu neyle açıklayacaklar? Bakın bizim için kazdıkları kuyuya kendileri düştüler, düşecekler.”

'IRAK DEVLETİ SESSİZ KALMAMALI'

Irak devletinin de yapılan bu saldırılara tutum alması gerektiğini belirten Şengali, “Çünkü Şengal Irak’ın bir parçasıdır. Dolayısıyla Irak kendi topraklarına yapılmış bu saldırı karşısında tutumu almalıdır" diye belirtti.

SALDIRININ BİLANÇOSU

Şengali saldırının bilançosunu da şu şekilde açıkladı: "Türk devleti saldırıda Şengal radyosu, Kersê Vadisi ve Sinune ile Kersê arasında bulunan bir düğün salonunu hedef aldı. Bu saldırılarda 1 sivil yaşamını yitirirken, 1 sivil ile 1 YBŞ savaşçısı da yaralanmıştır.”

Şengali’nin verdiği bilanço dışında KDP basınının geçtiği haberlere göre, saldırıda 5 peşmerge yaşamını yitirirken, 9 peşmerge yaralandı.

'HER YERDE ALANLARA ÇIKILMALI'

Kürt halkına ve özellikle Êzidî Kürtlere direniş çağrısı yapan YBŞ komutanlarından Zerdeşt Şengali, şöyle konuştu, “Halk bu saldırılara en üst düzeyde tepkisini göstermelidir. Şengal’de bulunan Êzidî halkı anında tepkisini göstermiştir. Ancak başta Kürdistan ve dünyanın her tarafında bulunan Êzidî Kürtler olmak üzere tüm halkımız bu faşist, soykırımcı Türk devleti ve işbirlikçilerine tepkilerini alanlara çıkarak göstermeli ve Şengal’e sahip çıkmalıdır.”