YBŞ savaşçısı Qasim göreve giderken şehit düştü

YBŞ, Merwan Murad Qasim isimli savaşçısının, Şengal’de göreve gittiği esnada geçirdiği trafik kazası sonucu şehit düştüğünü açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) Merwan Murad (Merwan Murad Qasim) isimli savaşçının, göreve gittiği esnada Şengal’de geçirdiği bir kaza sonucu şehit düştüğünü duyurdu.

YBŞ açıklaması şöyle:

“Merwan arkadaş yaşamdaki mütevazi, olgun duruşu tüm arkadaş çevresi arasında örnek olarak gösterilen arkadaşlarımızdan biriydi. Büyük bir devrimci azim ve kararlılık sergilemiş, büyük bir inat, öfke ve intikam duygusu ile bilenmiş direniş azmini sürdürerek silahını bir an olsun bırakmamıştır. Savaştaki öfkesi, acı çeken halkın ve analarının feryadının hesabını sormanın büyük sabırsızlığı ve korkusuzluğunun yanında, çevresindekiler tarafından büyük bir sempati ile karşılanan mütevazi ve emekçi duruşu ile değerli bir mücadele anısını ardında bırakmıştır.

Şehit Merwan yoldaşın şehadeti bizleri derinden üzmüştür. Başta şehit Merwan yoldaşımızın değerli ailesine baş sağlığı diliyoruz. Şehitlerimizin bize bırakmış olduğu mirası en layıkıyla yerine getireceğimizin sözünü veriyoruz.”

Şehidin kimlik bilgileri şöyle:

Kod adı: Merwan Murad

Adı ve soyadı: Merwan Murad Qasim

Şehadet tarihi ve yeri: Şubat-2018/Şengal