YBŞ ve YJŞ, Zeki Şengalî’yi törenle andı

YBŞ-YJŞ savaşçıları Êzidi Toplumu Koordinasyonu Üyesi Mam Zeki Şengali’yi şehadetinin birinci yıl dönümünde görkemli bir törenle andı.

İşgalci Türk devletinin 15 Ağustos 2018’de Şengal’e düzenlediği hava saldırısında şehit düşen Êzidî Toplumu Koordinasyonu Üyesi Mam Zeki Şengalî YBŞ-YJŞ savaşçıları tarafından Şengal’de düzenlenen görkemli bir törenle anıldı.

Anmaya Mam Zekî’nin ailesi ile yüzlerce savaşçı katıldı.

Şehitler için yapılan saygı duruşunun ardından YBŞ-YJŞ Komutanlığı adına Mazlum Şengalî konuştu.

Mam Zekî, Til Ezêr, Sîba Şêx Xidir ve Koço katliamlarında şehit düşenleri anan Şengali, “Mam Zekî tüm halkları ve insanlığı temsil ettiği için hedef alındı” dedi.

“YBŞ-YJŞ güçleri olarak, Êzidî toplumu, bölge halkları, tüm kültür ve dinlerin Irak topraklarında özgürce yaşaması için mücadele ediyor” diyen Şengalî şöyle devam etti: “YBŞ-YJŞ güçleri olarak, halkların savunma gücüyüz. Federal bir Irak ve özerk bir Şengal için mücadele ediyoruz. Sadece Şengal’i değil, tüm Irak’ı savunan bir gücüz. Gerektiği zaman bu sorumluluğu kaldırabiliriz, bunun için hazırız.”

Mazlum Şengalî konuşmasının devamında, “Bizler Mam Zekî’nin öğrencileriyiz. Mam Zekî nasıl ki demokratik ulus, tüm kültür ve dinlerin bir arada yaşaması için mücadele ettiyse, bizde bunu kendimiz için en öncelikli görev olarak görüyoruz” dedi.

Mam Zekî’nin Êzidî toplumunun birlik olması için gösterdiği çabaya dikkat çeken Şengali, tüm Êzidî toplumuna birlik çağrısında bulunarak, “Şahsi çıkarları bir yana bırakmalıyız. Çünkü halka zarar veriyor. Bunun için bir çatı altında toplanmamız gerekir” dedi.